Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Információs irodát nyitna a városháza Kapuváron

A költségvetés féléves teljesítése, az ipari park új beruházásának közbeszerzési eljárása és többek között egy információs iroda nyitásának terve szerepelt a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésének napirendjei közt.

Sportolók köszöntésével kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének hétfői ülése. A Castrum SC karatésai a minapi, spanyolországi versenyen öregbítették ismét Kapuvár hírnevét.

Ezt követően Hámori György tájékoztatta a plénumot, hogy az önkormányzati választások előtti utolsó ülését szeptember 20-án tartja a képviselő-testület. Első napirendként az idei költségvetés féléves teljesítéséről tárgyaltak a képviselők. A napirend kapcsán a városvezető büszkén jelenthette ki: ez idáig nem kellett folyószámlahitelt felvenni a városházának és a kibocsátott egymilliárd forint is teljes mértékben rendelkezésére áll a városnak. – A kötvény éves kamatainak 97 százalékát már napjainkra kitermeltük – tette hozzá a polgármester.

A napirendek között szó volt az ipari park legújabb fejlesztéséről is. A szlovákiai Nagymegyerrel beadott, határon átnyúló pályázatot megnyerte a két város, ennek keretében a Rábaköz motorjának is nevezett Kapuvár ipari parkjában újabb fejlesztés kezdődhet egy inkubátorház építésével. A felépítendő létesítménybe kezdő és kisvállalkozásokat vár majd a városháza. A plénum a beruházás kivitelezésére közbeszerzési eljárás indítását határozta el.

Döntés született egy kórházi eszközbeszerzésről is. Dr. Benedek Zoltán főigazgató az ülésen elmondta, az intézménynek év végére közel 10 ezer négyzetméternyi takarítandó felülete (ebből 3000 négyzetméternyi folyosó) lesz, ennek maradéktalan ellátására már nem elegendő a kórház takarítószemélyzete, ezért döntöttek egy gép vásárlásáról, amelyet saját forrásból finanszíroz a Lumniczer-kórház.

A képviselők döntöttek egy Fő téri üzlet felének bérbeadásáról is. Az egykori járműbolt másik felébe városi, turisztikai információs irodát tervez a polgármesteri hivatal.

A képviselő-testület elé került a városrehabilitációs pályázat is, melyben a városközponti fejlesztések szerepelnek. A projektről szólva a polgármester kijelentette: az első körön túljutott a beadott pályázat, jelenleg a konzorciumi szerződések aláírása és a projekt készítése folyik.

Sportolói elismerések

A testület előtt Hámori György polgármester a Castrum SC sportolóit méltatta. A spanyolországi viadalon harmadik helyet szerzett Majoros Krisztina és Garab Gergő mellett Kozák Péter, valamint Molnár Imre kapott elismerő oklevelet. Hámori György köszöntötte a felkészítő vezetőket is, így Pantelics Pétert, dr. Szalai Lászlót és Németh Gábort.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reménysugár-sportnap sorversennyel, vetélkedővel

Idén is megtartotta hagyományos sportnapját a csornai Reménysugár Egyesület, sorban a… Tovább olvasom