Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Indulhat Kapuváron a járóbeteg központ fejlesztése

Hámori György kapuvári polgármester és a kivitelező írta alá a szerződést. Indulhat a városban a járóbeteg központ építése.

A TIOP-2.1.3-2008-2007 „Kistérségi járóbeteg szolgáltatások fejlesztése Kapuváron" című projekthez kapcsolódóan a szerződő felek, Kapuvár Város Önkormányzata (mint fenntartó) és a Strabag-MML Kft. (mint kivitelező) aláírták a vállalkozási szerződést.

- Örülök annak, hogy a közbeszerzési eljárás végére értünk. A kezdődő beruházás célja, hogy az aktív ellátás megszűnését követően egy európai színvonalú, minőségi járóbeteg ellátó központ alakuljon ki városunkban - fogalmazott az aláírás kapcsán Hámori György, Kapuvár polgármestere.

Dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet főigazgatója az esemény apropóján a beruházás egyik fő céljaként azt emelte ki, hogy az aktív szakellátás megszűnésével kiemelt jelentőséggel bír, hogy minél több ellátást helyben tudjanak megvalósítani. - Az újonnan felépülő járóbeteg központ mind infrastruktúrájában, mind eszközellátásban és fejlesztésében is ezt a célt szolgálja. Bár a következő év sem lesz zökkenőmentes, arra fogunk törekedni, hogy az átépítés alatt is zavartalanul végezhessük a betegek ellátását – tette hozzá.

Látványterv
Látványterv


A Strabag képviseletében Etl Imre területi igazgató nyilatkozott: - Örülünk annak, hogy végül mi nyerhettük ezt a számunkra nagyon fontos tendert. Munkánk során nem csupán arra törekszünk, hogy a 2010. októberi határidőre jó minőségben elkészüljön a fejlesztés, hanem arra is, hogy tevékenységünkkel Kapuvár városa, önkormányzata, a Kórház-Rendelőintézet dolgozói, valamint az érintett ellátási terület lakossága is elégedett legyen.

A Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet 2007. április 1-jétől – miután az aktív fekvőbeteg szakellátás megszünt - krónikus és rehabilitációs feladatokat ellátó területi kórházként működik. Ellátási területe a Kapuvár-Beledi Kistérségen túl a Sopron-Fertődi Kistérséget is érinti – 39 ezer fő ellátásáért felelve. A járóbeteg szolgáltatások fejlesztésének indokoltságát ez a tényező is alátámasztja, hiszen a települések földrajzi elhelyezkedése és a közlekedési viszonyok miatt a járóbeteg szolgáltatások elérhetőségében egyenlőtlenségek tapasztalhatók. Ráadásul, a régión belül ezen kistérségben a harmadik legmagasabb az öregedési index, s a népegészségügyi mutatók sem kedvezőek. Az egészségügyi intézet építészetileg sem felel meg a kor követelményeinek: elég csak arra utalni, hogy a fogyatékkal élők számára nem biztosított az akadálymentes környezet.

A most induló projekt eredményeként a kórház-rendelőintézet keretén belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jön létre, környezettudatos és energiatakarékos működést biztosító építészeti és épületgépészeti technológiával, teljes akadálymentes környezettel. A projekt révén olyan szolgáltatások megvalósulását tervezik, melyek biztosítják a lakosság lakóhelyhez közeli, szükségletalapú egészségügyi ellátását – ezzel hozzájárulva az ellátási területen élők egészségi állapotának javításához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeltek

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás szociális központjának intézményeiben karácsonyi műsorral… Tovább olvasom