Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Indulatos fórum Csornán: a Fidesz helyi vezetőit bírálta a polgármester

Turi György a kórházról és a termálról tartott tájékoztatót. Szavaiból az derült ki: a viszony megromlott a polgármester és a párt között.

Lakossági fórumot tartott csütörtökön Turi György csornai polgármester. A szokatlanul szép számban megjelenő helyieket a kórház helyzetéről és a termállal kapcsolatos tervekről tájékoztatta a művelődési központban. Közben bírálta a Fidesz csornai vezető politikusait is. Úgy fogalmazott, ha valamiben megegyeznek korábban, ahhoz gyakran nem tartják magukat a párt képviselői. ˝Nagyon nehéz így dolgozni˝ – mondta.

A hallgatóság megdöbbenve fogadta a polgármester beszámolóját. A hangulatra jellemző, hogy Gyopáros Alpár alpolgármester, országgyűlési képviselő hozzászólását is bekiabálásokkal zavarták meg. És nem is hagyták, hogy a politikus befejezze mondandóját.

Turi György a Fidesz helyi vezetőit is bírálta beszámolójában.
Turi György a Fidesz helyi vezetőit is bírálta beszámolójában.


A résztvevők közül többen hiányolták a csornaiak összefogását, és elítélték az önkormányzaton belüli gáncsoskodást.
A fórum elején Turi György vázolta a kórház és a termál helyzetét. Emlékeztetett, milyen döntések vezettek a mostani állapotokhoz. Beszélt a kórházi ágyszámcsökkentésről, az adósságállomány alakulásáról, létszámleépítésekről, az áprilisi ÁNTSZ-vizsgálatról. Dr. Boga Attila megbízott igazgató főorvos a szakemberhiány okozta problémákkal egészítette ki a tájékoztatót. A termálról Turi György kifejtette: az önkormányzatnak esélye van arra, hogy megszerezze a kertészet és vele együtt a termálkút tulajdonjogát. Az elképzelések szerint összesen 160 millió forintért jutna a város az ingatlan birtokába.

A fórumon jelen lévő csornaiak többsége biztatta a polgármestert, küzdjön a városért.
A fórumon jelen lévő csornaiak többsége biztatta a polgármestert, küzdjön a városért.

A polgármester érintette a városvezetésben általa tapasztalt nehézségeket is. Konkrét eseteket is említett éppen a kórházzal és a termállal kapcsolatosan. Mint mondta, gyakran előfordul, hogy egy-egy határozatban megegyeznek például a frakcióülésen, aztán a bizottsági ülésen megváltozik a képviselők véleménye. Név szerint dr. Gulyás Zoltánt emelte ki, mint aki legjobban befolyásolja párttársait.

Az önkormányzatnak esélye van arra, hogy megszerezze a kertészet és vele együtt a termálkút tulajdonjogát. Az elképzelések szerint összesen 160 millió forintért jutna a város az ingatlan birtokába.
A polgármesteri beszámoló után a résztvevők közül többen is hozzászóltak. Hiányolták a csornaiak összefogását, és elítélték az önkormányzaton belüli gáncsoskodást. Egyikük egyenesen kérte Turi Györgyöt, ˝ne hagyja magát és ősszel induljon újra a polgármesteri székért˝. A városvezető ismét hangsúlyozta, szándéka, hogy megméreti magát. Gyopáros Alpár alpolgármester neve is többször elhangzott a hozzászólásokban. Az országgyűlési képviselő reagálni akart, ám a helyiek belefojtották a szót. Annyit azért elmondott: a Fidesz határozottan kiáll a csornai kórház mellett, mert az intézményben az aktív ellátásnak maradnia kell. A többire aztán nem voltak kíváncsiak a csornaiak.

Személyeskedő bekiabálások közepette a polgármester úgy döntött, a vitát lezárja és a fórumot befejezettnek nyilvánította.

Olvasóink írták

103 hozzászólás
 • 103. Jerry 2010. június 17. 05:51
  „GYMS itt most csupán az a kérdés, hogy el tudod e olvasni figyelmesen amit írtam, és hajlandó vagy e ész érveket is felhozni végre a fidesz féle papagáj kórus helyett?”
 • 102. GYMS 2010. június 15. 18:45
  „101. Mellébeszélsz. Fenntartod a rágalmaidat és készen állsz akár a bíróság előtt is megismételni azokat, avagy sem...Itt és most csupán ez a kérdés!”
 • 101. Jerry 2010. június 15. 06:42
  „GYMS nem kellene tudatlanságod miatt másokat hazugsággal vádolni.a törvény csak azt tiltja, hogy a cédulákért nem szabad pénzért venni,és azokat eladni sem.Arról nincs szó, hogy a begyűjtőknek a munkájukért nem szabad fizetni.Persze szép szöveg, hogy az aktivisták pusztán meggyőződésből és nem anyagi érdekből gyűjtögettek.Ilyen is volt, de hát miért nem érdeklődtek.elgondolkodtató, hogy értelmesnek hitt emberek annyira elvakultan be tudnak dőlni a narancsos ígéreteknek, hogy még a tényeket is figyelmen kívűl hagyják, főleg ha nekik kedvezőtlenek.Régen a szocializmus idején nem igazán volt választása a népnek,el kellett fogadni az egypárt rendszert, a pártvezér.miniszterelnök szavát, a parlamentben az ellenzék nélküli egypárt uralmat.Azt hittük,20 évvel rendszerváltás után már ezen túl vagyunk, tanultunk belőle.Na és most ott tartunk, hogy megint egypárt rendszer van, pártelnök-miniszterelnök dirigál, egy párt uralkodik a parlamentben,az országban.Követői kritikátlanul,vakon elfogadják a vezér szavát, és népellenség,aki szólni mer ellene. Mi változott?Talán csakannyi, hogy a csillagnak levágták az ágait,és narancs formájú lett, és átfordult a bal oldalról jobb oldalra.Már készül a munkásőrség helyett felállítandó magyar gárda, és készülnek a 2006-os eseményke miatti koncepciós perek iratai is.Mi is változott igazán?”
 • 100. GYMS 2010. június 15. 01:49
  „92. ezt hazudja: "A fidesz központban a cédulákat 200Ft/db árért leadták.A fidesz ezt a pénzt szépen kampányköltségként el is számolta."
  Remélem, hogy a feljelentésed már a rendőrségen van, mert ha nem, akkor bűnpártolás az, amit teszel, VAGY rágalmazás...”
 • 99. GYMS 2010. június 15. 01:44
  „Valaki(k)nek érdekében áll ezt a régi cikket újra idecitálni, hogy ki(k)nek, az számomra teljesen nyilvánvaló, de a céljukat nem fogják ezzel (sem) elérni, mert JELENLEG még egy megosztott jobboldallal szemben sincs semmi esélyük.”
 • 98. egycsornai 2010. június 14. 22:08
  „Kedves Kisalföld!
  Köszi már olvastam a cikket!
  FRISS hírt írj légyszíves!!!!!!!!!
  Köszönöm”
 • 97. mikoka 2010. június 14. 17:25
  „Csornaiak ne a piacon panaszkodjanak hanem igen is elkell menni az ilyen fórumokra még fértek volna a müvházba emberek,csak a baj kint szájasak bent... akkor hogy akarnak valamit elérni? Bekiabálásokkal semmire sem mennek kiabálni a tehetetlen ember szokott.Egy kicsit is értelmes ember kivár mig szóhóz juthat. Igaz hogy a kórház a termál már tul van dramatizálva.”
 • 96. igazmondó123 2010. június 14. 14:45
  „a polgármester úrnak a szakmájánál kelett bvolna maradni. ahhoz legalább ért!
  az nem polgármesterkedés hogy pályázati pénzből sokmindent felújít, pályázatot én is tudok figyelni és megiratna ovábbá a kapott pénzt elkölteni. nem gond egyáltalán.
  figyelembe kellene vennie a lakosság gondjait is amivel megkeresik, de a tapasztalatom (személyes) ha nem érdeke vagy nem tud rajt keresni valamit akkor az nem érdekes!! ez a lényeg.
  BIZTOS VÁRJA A POLGÁRMESTER VÁLASZTÁST MERT AKKOR MEG IS ÍROM UGYANITT AZ ELŐBB EMLÍTETT ESETET”
 • 95. qeu 2010. június 14. 13:37
  „Helyi gazdasági dolgokból csináltok nagypolitikát.
  Helyi önkormányzati döntéseknél, bármiről is szóljon az, nincsen helye a nagy pártpolitikának. De, mivel adott pártból lévő emberek ülnek a testületben - törvényesen - lehet ezért azonos véleményük, de én már láttam csornán is ellentéstes véleményt, illetve más véleményt mindkét oldalon.
  Lássuk be volt Csornán is előrelépés, de nagy áttörés nem, pedig tényleg elhangzott ez és az pl. elköltözött nagyvállalkozóval folyik a tárgyalás, hogy visszajöjjön Csornára; ügyfélbarátabb önkormányzat, mi lett ebből, stb.
  Megújulás, innováció kell Csornának minden féle téren, ehhez szemlélet és ember váltásra van szükség.”
 • 94. jogész 2010. június 14. 11:44
  „Turi György polgármester úgy fogalmazott, fél lábbal már a területen vannak és lépést tettek a termálkút megszerzése felé.

  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/a_folddel_vizet_is_vasarol_az_onkormanyzat/2161215”
 • 93. AranyKözépút 2010. június 11. 18:55
  „egy szakmai észrevétel:
  Egy beosztott sosem lehet egy főnök ellensége, konkurenciája stb.
  Turi nem volt elég erős. Még erősebben helyre kellett volna tenni a FIDESZ-t, és DOLGOZNI!!!
  Joga van visszavonni az alpolgármesterek hatáskörét. Ezzel kellett volna fenyegetőzni. Úgy látom gyenge volt.
  EZ a szekér elment, a város nem sokat fejlődött,”
 • 92. Jerry 2010. június 04. 22:15
  „Azért vannak könnyen a fidesz rajongók,mert nem kell ragaszkodniuk a száraz tényekhez,elég csak ismételgetniük a nagy vezér által kiadott dogmákat.Sok lelkes naivát beszerveztek,akik ingyen szedték a cédulákat, míg sokan pénzért vásárolták, postaládákat törtek felérte.A fidesz központban a cédulákat 200Ft/db árért leadták.A fidesz ezt a pénzt szépen kampányköltségként el is számolta.Erről szól a politika. A hatalom megszerzése minden áron.Tele kellett rakni az országot csak a fidesz plakátokkal, megetetni az embereket, hogy milyen rossz volt az msz kormány, majd a fidezs jobb lesz,és csak várni kellett a szavazatokra. Programot nem kellett készíteni, csak ígérgetni,és bárki indult narancs színben, nyerő volt.A nép meg bedőlt nekik.Elhitették, hogy miylen rossza gazdaság helyzete, csődben az ország, de majd a fidesz intézkedik és itt a kánaán. Csak éppen a szájtépéter elfelejtette, hogy a kampánynak vége,és már nem az ígérgetések, hanem a teljesítések ideje jött el.Az ilyen beszéd már nincs következmény nélkül,és tessék,már zuhan is forint értéke lefelé.A sok fikusz meg a parlamentben megtapsolja,megszavazza amit a vezér eléjük tár, az ország meg nyögi az adójukat.Szépen lehet dicsekedni azzal, hogy menyi törvényt hoztak a pár nap alatt, milyen sokat dolgoztak.Na de most kellett a négy év múlva esedékes létszám csökkentésről szavazni, a kettős állampolgárságról dönteni, a miniszteri béremelésről,a közalkalmazotti törvény szigorításáról, nyugdíjasokról dönteni,mikor még a gazdaság helyzetét át sem nézték, a minisztériumi iratokat nem olvasták át, a személyi kinevezések nem történtek meg? Ja és közben a fél országot elviszi az árvíz, a másik felét meg romba döntötte a vihar?Na és erről pl a parlamentben szó sem esik,de arról hosszasan vitáznak, hogy egy kis faluban lehet tíz vagy tizennyolc alpolgármester is,és mennyit keressen,és elég legyen neki 6 elemi is, ha szereti a narancsot.Köszönjük,fideszesek, itt az idő csak a fidesz....”
 • 91. mazsi 2010. június 04. 17:44
  „igaz majd négy év múlva itélkezünk!!!!”
 • 90. dörmi 2010. június 04. 17:40
  „ibolyka2010 Nagyon ideje lenne a tettek mezejére lépni!Méghozzá a jó irányban.8év gáncsoskodás,kivonulgatás,nem dolgozás után nem kell mellet döngetni.Tudod,nem tegnap jöttem ebbe az országba és ebbe a városba sem.Mielőtt komcsiznál,szólok,hogy nem vagyok mszp szimpatizáns de láttam a fideszt is megalakulása óta.Annak idején rájuk szavaztam,mondván tiszta kézzel,lelkes szívvel csak jót cselekedhetnek.Aztán tévedtem.Annyi gyűlölködést szítottak,arrogáns,lekezelő stílusban nyilvánultak s nyilvánulnak meg ma is,ez jó érzésű ember számára elfogadhatatlan.A népet,hazát szolgálni talán nem ártana némi alázattal a magatartásukban megpróbálni.E nélkül nem különböznek az elődeiktől.Gratulálok a hitedhez!Ezt őszintén mondom.Viszont ha egyszer a szemellenződet elveszíted,a hited nagyon meggyengül majd.Gy.A.-t nem kell ekkora erővel védened,a tettei beszéljenek helyetted.Sokan nem bánnánk.”
 • 89. ibolyka2010 2010. június 04. 09:56
  „Jerry!!!!!!!!!!!!
  Nem arról volt szó, hogy az önkéntesek pénzt kapnak kopogtatónként, hanem van ennyi önkéntesünk és ennyit kellene összeszedni és fejenként ennyi kopit kell összeszedjen az önkéntes és akkor jók vagyunk és megtudjuk csinálni. Kemény számonkérések voltak ez ügyben és a Fidesz egy köszönő levélen kívül nem adott az önkéntesnek semmit sem. Tudom, tapasztaltam.

  Sok olyan volt aki azt mondta a Fidesznek nem adom, de rá szavazok, de szeretném ha más jelölt is kapna esélyt és azt a polgár vagy rá szavazott vagy nem. Senki nem tudja ellenőrizni, hogy a polgár arra szavazott-e akinek adta a kopogtatót.

  Más. 2 hete dolgozik az új kormány/országgyűlés és hány törvény javaslatot nyújtott be és szavazott már eddig is meg. Igazán nem mondhatjuk, hogy nem dolgoznak és ha ez így megy még 4 éven keresztül akkor lesz valamiféle javulás, de persze ne akarjuk, hogy kolbászból legyen a kerítés. Amit az előző kormány szétrombolt 8 év alatt, azt nem lehet néhány hónap alatt, de még 4 év alatt sem teljesen rendbe hozni. DE a javulás és a megfelelő ösvényre tudunk lépni és megfelelően cselekedni. Így javulni fog az ország helyzete. Szerintem ez a lényeg.”
 • 88. hekus 2010. június 03. 13:36
  „Hát az, hogy ki hány ajánlószelvényt gyűjt be az a választásnál nem mérvadó. Attól, hogy a Fidesz ennyi kopit szerzett, a többi meg épp h meglett a 750, nem jelent semmit. Választásoknál minden induló egyenrangú. És a nép szavazza meg, hogy ki nyer. Kopogtató cédula nem jelent semmit. Lehet, hogy a Fidesznek adom a kopimat azt mégse rá szavazok.”
 • 87. Jerry 2010. június 03. 13:23
  „40 millió ft amit kifizetett az aktivistáknak.A kampány során hány száz millióval nem tudott elszámolni a fidesz? A 40 millió csak aprópénz arra, hogy minden jelöltnek 2.000.000/186=10752 ajánlószelvénye legyen,vagyis biztosan jelölő listára kerüljön ,míg a többi párt jelöltjének a szükséges 750 szelvény begyűjtése is gondot okozzon. A fidesz a jelöltenként szükséges mennyiség több mint 14 szeresét gyűjtette be, hogy a szavazáskor csak egy jelölt legyen esélyes, csak a fidesz.Gondold el,a biztos győzelemért 40 millió Ft feldobása nem is olyan sok.Így még program nélkül is választást lehet nyerni,akár az irodai fikusz elindításával is.Ahogy a melléket ábra /a fidesz kampánya /is mutatta. Ne kergess illúziókat, hekus,a fidesz vezetése szépen átvágta a választó polgárait a hatalom megszerzésért,ahogy az mszp is a saját választóit a kormányzása idején. Kár mutogatniuk egymásra.”
 • 86. ibolyka2010 2010. június 03. 12:57
  „Dr Turi György és unokaöccse már régóta azon dolgoznak, hogy a jobboldalt megosszák, ezen belül is a Fideszeseket.”
 • 85. hekus 2010. június 03. 12:07
  „Jerry Te hülyeségeket beszélsz. Igen, cél a 2 millió ajánlószelvény összegyűjtése. Ez sikerült is!
  Ha 2 millió ajánlószelvényért db áron 200 Ft füzetett a Fidesz, akkor az 40 millió ft amit kifizetett az aktivistáknak.
  Ne kergess illúziókat.
  Mond, hol cáfoltam saját magam. Próbálsz hibát találni, de nem tudsz olyat mondani, amivel kézen foghatóan cáfolni tudnál.
  Tudtommal nem a Fidesznek kell mosakodnia, hanem az előző kormánynak kéne. Igen Te itt ahogy már mondták öreg bútor lehetsz. Tarts ki az elvtársak mellett, és próbálj keresni a mostani kormányon hibákat. Biztos találnál hisz senki nem lehet tökéletes. De elösször a saját szemedben vedd észre a szálkát, utána a másikéban a gerendát.”
 • 84. Jerry 2010. június 03. 11:52
  „Hekus, ne erőlködj, saját magad cáfolod.Csornán mindenhova nem tud becsengetni, de egy egy utcában megtette.Azután meg falvakban ismeretlen emberektől gyüjtötte a kopogtatót. Az aktivisták nem pénzért, hanem csupán az új rendszerért tenni akarásból csinálták. Na akkor valaki itt nagyon hazudikmert a tv-ben éppen a sziijártó mondta, hogy országosan 100.000 aktivista gyűjti a cédulákat pontos terv szerint,fejenként 200 db-ot.Így jön ki a 2 millió.Ebből jutott 300 fő Csornára gya-nak, 500 fő meg Győrbe a borkainak Utólag kár magyarázkodni,hisz tudjuk, hogy 200Ft/db áron fizették őket.Mosakodni annak kell aki bepiszkolódott.Érvelni kell, tényeket felhozni, és nem lehülyézni másokat meg mellébeszélni.Bár tudjuk,a fidesznél ez a napi gyakorlat.”
103 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisboltokat előbb-utóbb tönkreteszi a mozgóárusítás

Nem kedvez a vidéki kisboltoknak, hogy egyre több bevásárlóközpont létesült, s megjelent a… Tovább olvasom