Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Illegális szemét: fokozott ellenőrzés

A csornai polgármesteri hivatal százezer forintig is megbírságolhatja az illegális szemétlerakókat.
Konkoly Béla
A korábban megbeszélteknek megfelelően közösen lép fel az illegális szemétlerakás ellen a csornai önkormányzat, a helyi rendőrség és a polgárőrség. Az együttműködésnek máris vannak eredményei.
Nemrégiben az illegális szemétlerakás visszaszorítását határozta el a csornai önkormányzat. Tervüket a helyi rendőrkapitánysággal és a polgárőrséggel is megosztották, a két szervezet készen állt az együttműködésre. Azóta fokozottan ellenőrzik az illegális lerakókat, nem eredménytelenül.

Katona László százados, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának megbízott vezetője arról számolt be a Kisalföldnek, hogy munkatársai fokozottan ellenőrzik a veszélyeztetett területeket.
– Naponta többször is ellenőrizzük a polgármesteri hivatal által megjelölt illegális lerakókat – mondta Katona százados. – Bár rövid idő telt el az egyeztetés óta, már most tudunk eredményt felmutatni, kollégáim éppen szemétlerakás közben értek tetten csornai lakosokat.

Ellenük szabálysértési feljelentést tettük az önkormányzatnál. Azt hiszem, akciósorozatunk hosszú távon lehet igazán eredményes, hiszen még mindig vannak olyanok, akik nem riadnak vissza a hulladékszórástól. Azt ígérhetem, hogy a rendőrség komolyan veszi a kérdést és a jövőben is odafigyelünk a szemetelőkre.

Az illegális szemetelőket nemcsak tettenéréssel tudják fülön csípni, hanem sokat jelentenek a közvetett bizonyítékok is. Konkoly Béla, a csornai polgármesteri hivatal közterület-felügyelője elmondta: sok gondot okoznak az úgynevezett „lomisok", illetve az autóbontók. Tőlük gyakran veszélyes hulladék kerül ki az utak mellé. Mint fogalmazott, a kikerülő építési törmelék is fejtörést okoz, ezzel együtt több tízezer köbméter hulladék lehet a Csorna környéki utak mentén, a város területén.


– Idén lényegesen több eljárást indított a polgármesteri hivatal a szemétlerakók ellen, mint a korábbi években. Köszönhetően annak, hogy fokozott figyelmet fordítunk a problémára – jegyezte meg Konkoly Béla. – Nagyon fertőzött terület a 86-os számú főúttal párhuzamos út, a vasút mente és egyéb külterületi utak. A közterület-felügyelők munkaidőn túl is járják a terepet, sokszor a rendőrséggel együtt. Az a tapasztalatom, hogy az elmúlt napokban nem szaporodtak túlzottan a hulladékkupacok, tehát van eredménye az összefogásnak.

A polgármesteri hivatal egyébként százezer forintig bírságolhatja az illegális szemétlerakókat. A városháza munkatársai azon is dolgoznak, hogy megismertessék a legális hulladékelhelyezés lehetőségeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-diploma Csorna első pályázatára

A Csornán működő Európai Kapcsolatok Egyesület pályázata nyomán Csorna Európa-diplomát kapott. A rábaközi település mellett Magyarországon Kőszeg részesült hasonló elismerésben.
Az Európa Tanács illetékes albizottsága április 27-i ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Csorna városának Európa-diplomát adományoz. Tovább olvasom