Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Ikrek után újra ikrek

Az első leány ikerpárt alig három esztendő múltán újabb ikrek – egy kisfiú és egy kislány – követték Illés Csaba és Kirkovics Dóra családi otthonába Beledben.
Igazán boldog karácsonya volt az elmúlt év végén a beledi Illés-Kirkovics párnak. A fiatal anyuka és apuka két és fél éves lány ikrei mellé újabb ikerpár érkezett, ezúttal egy kisfiú és egy kislány személyében. Az öröm és a boldogság szinte tapinthatóan jelen van a fiatal beledi párnál, ám ehhez a harmincnégy éves anyuka hozzátette, a négy kisgyermek és a család körüli tennivalók bizony kiteszik a napjait.

– Ha nem tartok ebédszünetet, akkor egy nap huszonöt órás, amire igencsak szükségem lenne – jegyezte meg Dóra nevetve.

A párnak két és fél évvel ezelőtt – spontán, nem beültetéssel – születtek meg az első ikrei, a két kislány – Jázmin és Csenge – napjainkra már próbálnak serénykedni anyuka szoknyája körül. – Amikor 2006-ban összekerültünk, igazán három gyermek volt „betervezve" – mondta az anyuka, hozzátéve, párja családjában egyáltalán nem voltak ikrek, náluk is csak 5–6 generáció távlatában. – Meglepődtünk az első ikreknél, de úgy gondoltam, a gyermekáldásnál nincs szebb dolog a világon, szerettem volna még egyszer átélni ezt az áldást, így újabb csöppséget vállaltunk – mondta Dóra. Párjával, Csabával úgy gondolták, a népesedő családba jó lenne egy kisfiú.

Majd sokkot kaptam a vizsgálatokon, amikor kiderült, ikrekkel vagyok terhes újból. Ráadásul eleinte úgy tűnt, három pici szív dobog a pocakomban – mondta a büszke anyuka. Nem sokkal karácsony előtt született meg a következő ikerpár, Hanga és Máté. Párjával, Csabával együtt nevetve megjegyezték lapunknak, „már csak egy fiú ikerpár hiányzik a beledi családi házból".

Kirkovics Dóra és Illés Csaba Csengével (balról), Hangával, Jázminnal és Mátéval. Fotó: Turbók Attila
Kirkovics Dóra és Illés Csaba Csengével (balról), Hangával, Jázminnal és Mátéval. Fotó: Turbók Attila

– Egy reggeliztetés, egy fürdetés kezdetben elképesztő feladatot rótt Dórára, próbálok segíteni a gyermekek körül és a nagyszülők is kiveszik részüket a „munkából" – mondta a Kisalföldnek Illés Csaba. Dóra hozzátette, szerencse, hogy mind a négy gyermek igazán jó, ahogy kiemelte, a csöppségek talán érzik is, hogy így segítenek legjobban anyukájuknak.

Olyan érzések kavarognak a mai napig is bennünk, amikre igazán nincsenek is szavaink. Ekkora gyermeksereget nem terveztünk, de amióta megvannak, szinte elképzelhetetlen lenne a két ikerpár nélkül a családi ház – mondta a fiatal apuka. Hozzátette, már készülnek a gyermekek növekedésére. – A ház elég lesz tíz év múlva is és még a pince is üres – mondta vidáman Illés Csaba. Annyit még megjegyzett, a helyi gyermekorvosnak, a védőnőnek, a családnak és dr. Kerekes Györgynek is hálásak, amiért gyermekeik csodálatosak és egészségesek, csak a hála érzésével tudnak rájuk gondolni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legújabb állások

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kapuvári és csornai kirendeltségének… Tovább olvasom