Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

III. Barnak Parti Zenei Fesztivál Rábakecölben - fotók

"Örülök, hogy ott lehettem, ott leszek jövőre is és megnézem, hogy épül Rábakecölben a zenei hagyomány" -írta olvasónk.

Olvasónk beszámolója: "Augusztus 3-án, pénteken rendezték meg a III. Barnak Parti Zenei Fesztivált Rábakecölben. Az első rendezvény ötlete valamikor 2010-ben fogant meg egy helyi baráti társaság egyik tagja fejében. Célja a település, illetve a környék zenei kultúrájának fejlesztése és támogatása. Immáron elmondhatjuk, hogy hagyomány teremtő próbálkozás volt.Eleinte szponzori és pályázati támogatás nélkül, a baráti kör anyagi hozzájárulásával, valamint a helyi és környékbeli zenekarok önzetlenségével sikerült összehozni egy egészen kellemes hangulatú bulit.

Azóta minden évben jelentősen nő a rendezvényre kilátogatók száma. Idén már szponzori támogatásra is sikerült szert tenni, illetve pályázati úton is érkezett segítség. A támogatás azonnal hallhatóvá is vált, hiszen ezúttal a zenekarok erősítését szakemberek végezték, igencsak szép eredménnyel.  A srácokat, hölgyeket -hiszen a húrokat Ők is nagy szenvedéllyel tépték- öröm volt nézni. Hihetetlen,  ahogy a húrok közé csaptak, vagy épp a dobot kényszerítették ütemes hangokra. A helyi zenekarok fejlődése bámulatos. A három év alatt olyan szintre jutottak, hogy most már oda tudnak figyelni a fellépés show jellegű részeire is. Egyik-másik nem véletlen nyer tehetség kutató versenyeket, vagy szerepel épp valamely kereskedelmi rádióban. Leírhatatlan érzés látni az egyre több embert önfeledten ugrálni a színpad előtt.

A buli mozgató rugója nem csak a szervezők munkája és zeneszerete, hanem a húrvirtuózok önfeledt játéka és örömzenéje, na és persze a kilátogató emberek szenvedélye.

Ha így megy tovább, ezekkel a srácokkal megéljük még akár a Kecöli Crossroads Fesztivált is. Örülök, hogy ott lehettem, ott leszek jövőre is és megnézem, hogy épül Rábakecölben a zenei hagyomány.

Megint megcsináltátok!"

III. Barnak Parti Zenei Fesztivál - Rábakecöl

Olvasóink írták

  • 2. Cimbi80 2012. augusztus 08. 08:58
    „Piszokul élveztem, remélem jövőre is megszervezik!”
  • 1. Axi 2012. augusztus 07. 15:41
    „Tényleg jó volt gratul a szervezőknek és a zenekaroknak is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dénesfai falunap - Csikóval és hajnalig tartó bállal

Augusztus 11-én lesz a dénesfai falunap, amelyen egy csikót nyerhet a szerencsés. Tovább olvasom