Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

II. Rábaközi Gazdafesztivál - képek a zárónapról

A II. Rábaközi Gazdanapok vasárnapi programjainak a szlovák nemzeti nap adott keretet. Sok fotóval.Vasárnap, 18 óra 23 perc - Gazdanapok szlovák vendégekkel

A szlovák nemzeti napon nagymegyeri és diószegi csoportok is bemutatkoztak a jó idő előcsalogatta szép számú közönségnek. A szomszédos országból modern tánc csoport, citera együttes és fúvószenekar érkezett.Zárónap a II. Rábaközi Gazdafesztiválon. Képek: Turbók Attila.


A délutáni programokban felléptek helyi civil csoportok is, így többek közt a szili Linkószer citerazenekar, a kapuvári Movement Dance School és a Diamant táncegyüttes is bemutatkozott.

A kiállítás keretében a Kapuvári Lóbarátok Köre kocsikáztatta meg a vendégeket, valamint a bátrabbak kipróbálhatták a terep autózás nehézségeit is.

18 óra 12 perc

A szombati vihar jobbára elmosta a gazdanap kora délutáni programjait, a kiállítók közül azok nyitották meg sátraikat, akik messzebbről érkeztek és Kapuváron aludtak az éjjel.Gazdafesztivál Kapuváron - szombati képek. Fotók: Turbók Attila.


Késő délutánra megjött a kedve a kapuváriaknak is és a rendezvénysátorban szép számú közönség előtt lépett fel például a marosvásárhelyi Zacuska együttes. A progresszív etno zenét játszó formáció fergeteges sikert aratott a nézők közt. Őket a magyarkeresztúri néptáncosok követték, akiket vissza is tapsoltak a nézők.

A késő délutáni programot a helyi Stemy együttes koncertje zárta.
Estére ifj. Sántha Ferencet és Népi Zenekarát várják a szervezők, a gazdanap második estéjén a soproni Club 7 együttes zárja.

Szombat, 10 óra 24 perc

Több ausztriai vendéggel, Glatz Ferenc akadémikus részvételével péntek délután nyitotta meg kapuit a második Rábaközi gazdanapok.

A fesztivál első napján rekkenő hőségben kezdődött a program, a megnyitó beszédeket követően a vendégek megtekintették a több mint ötven kiállító standját.
Pillanatképek a Gazdafesztiválról. Fotók: Turbók Attila.


A kapuvári termál mellett felállított rendezvénysátrakban fellépett a Hanság és a Kapuvár Néptáncegyüttesek, Cseh Tamás és népi zenekara. A gazdanapok első napját az Edda együttes koncertje zárta.

A fesztivál második napjának délelőttjén a szakmai előadásoké volt a rendezvénysátor. Az érdeklődők meghallgathatták többek közt dr. Faragó Sándor és Kovacsics Imre előadását. A kiállítók standjait azonban egy kicsit megtépte az éjszakai vihar. A délutáni programok között a marosvásárhelyi Zacuska együttest és ifj. Sántha Ferenc és Népi Zenekarát várják.


Olvasóink írták

 • 10. tornacipő 2009. szeptember 04. 13:42
  „Aleks,
  te nagyon butus vagy, ézz utána ki halt meg és annak ki a népzenész”
 • 9. Justina 2009. augusztus 31. 15:18
  „Nem akartam többet hozzászolni, nem jó csépelni...
  Ez a tiszteletkör arra volt jó, hogy ismételten bebizonyítsa, meddig képes valaki elmenni egy ingyen ebédért...
  Apropó Amodent mosoly... Sok mindent lehet vele elérni... Csak meg kell választani, kire villogtassuk fel! A 20 évvel ezelötti idökben is messze el lehetett vele jutni - lásd a példát. Most meg idestova akár a parlamentig is elér... Lehet, mi csináljuk rosszul?
  Örökségünk...: tavasszal bontották el az uradalmi istállókat, amikkel európai szintre kerültünk valaha, 30 évvel ezelött a kisvasút került az olvasztóba, ott áll a tisztviselö lakása, összeomlásra készen, stb...
  Az mondják az okos a más hibáján tanul, az ostoba meg a magáén. Csak arról nem szól a fáma, hogy hívják azt, aki még a sajátján sem tanul... Nincs benne a szótárban...?
  És ezek mi vagyunk! Mit csinálhattunk volna, hallom a kérdést. Sokszor nem csinálni kell valamit, hanem meggátolni, hogy rosszabb ne legyen és ezen rajta a lelke mindenkinek!”
 • 8. rittersport 2009. augusztus 31. 14:03
  „Mit fussak át? Amit leirtam ,az az én és hozzám hasonló normál és reális gondolkodásúak véleménye!”
 • 7. rick 2009. augusztus 31. 13:58
  „Tök jogos Justina. Amúgy is ritka, amikor egy leszármazott hozza azt amit a példakép ős. Ez a tiszteletkör talán ennek ellenére is belefért. Berg öröksége nem csak az örökösökből áll, a többire érdemes építeni azoknak, akik ezzel foglalkoznak. A szöveged eleje is ül. Esetleg ritter is átfuthatná még egyszer, ha már úgyis internetezik.”
 • 6. Betus 2009. augusztus 31. 10:30
  „Nekem csak egyetlen kérdésem lenne: a Kapuvár és a Hanság néptáncegyüttesről nem készült egyetlen kép se?”
 • 5. rittersport 2009. augusztus 31. 09:56
  „hu,justina,kemény vagy,mint a rolling stones,de ez ide kevés.Itt az dirigál,akit beválasztottak az általuk kitalált bizalmi körbe!Ezek mind amodent mosolyú mandarinok! Mosolyognak,mint a tejbetök és várják a fizetést!”
 • 4. Justina 2009. augusztus 31. 08:54
  „Hozzászólásom nem a cikkhez kötödik... Az aktuális cikkröl lekéstem... Ezért elnézést is kérek...
  De nem is nagyon baj. Azt hiszem és remélem, ez igy is célhoz ér.
  Mellékesen kívánom Kapuvár városának a legjobbakat, hogy e városka neve felkerüljön arra a térképre ahova igazából igyekeznek. Minden ebben irányban történö megmozdulás pozitív megmozdulás... az elmúlt 20 év hasonlatában meg abszolút. Aki erre negativan reagál mutasson jobbat... Egy élete van rá... nemcsak az internetje!
  Igazából a Sás utcai fesztiválhoz szeretnék csak annyit megjegyezni hogy az idei védnökök, városunk nagy mentora Báró Berg Gusztáv - akinek sikerült egyszer Kapuvárt feltenni arra a térképre, ahova most is igyekszünk (lehet még jobb helyre, mint anno) - leszármazottjai, 14 fös sleppel fürödtek a rivaldafényben, kezet foghattak a legszebb Amodent mosolyú alpolgármesterrel alias Cikessel, (megjegyzem ez nem rólad szól!) fogyaszthatták a repis ingyen piát és kaját, nevük belekerült ismét az újságba. Szegény miniszoknyás "rokonocskák" valószinüleg nem is tudták, miért és hol és hogyan... Hösünk egyik leszármazottja elkártyázta a régi bárói vagyont, nekik már csak a kutyabör maradt... ami most nagyon jól mutatott. Néhány órára...
  Ezúton kérek elnézést a szervezöktöl, de igazán beleszervezhették volna a szükös programba az emlitett hös és ös temetkezési helyén egy rövid látogatást, esetleg egy csokor/koszorú elhelyzését... Mert a rokonoknak eszükben sem volt! És hogy jövök ahhoz én, hogy egy bárói leszarmazottat felelösségre vonjak...
  Szóval vegye magára, aki akarja... Annyi biztos, Kapuváron sokan akadnak olyanok, akik elmondhatják, hogy ösük a Báró Berg Gusztáv alatt szolgált és még mindig büszkék rá, - jobban, mint ez a 14 fös slepp!
  Erre varrjatok gombot!
  Justina”
 • 3. cornelius 2009. augusztus 30. 14:28
  „Nem jött el ez a gyökér nagykövet, mert remeg!!!! De ha nem csináltak semmi rosszat, akkor meg mitől fél? Nem? Szívesen társalogtam volna vele négyszemközt a múlt havi eseményekről. :)))))”
 • 2. Nyilasmisi 2009. augusztus 29. 12:22
  „Kedves Aleks!

  Bármily meglepő, de élnek még a világban páran ezzel a névvel. Amúgy annak a Cseh Tamásnak, akit eltemettek, (nyugodjék békében) tudomásom szerint nem volt népi zenekara, és egészen más műfajban alkotott.”
 • 1. Aleks 2009. augusztus 29. 10:53
  „"fellép Cseh Tamás és népi zenekara is"

  Kár, hogy szegényt a héten eltemették... Nyugodjon békében! :(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik képviselő jelöltje

Takács Krisztián egyetemista lesz a Jobbik jelöltje az 5-ös körzet időközi országgyűlési választásán – jelentette be pénteken Magyar Zoltán, a párt megyei elnöke. Tovább olvasom