Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Igyekeznek vonzóvá tenni Sopronnémetit

Sopronnémeti - Kedvezményes díjú bérlakásokkal, olcsó telkekkel várja a sopronnémeti önkormányzat a faluba települőket. Ezeken kívül más juttatásokat is kapnak az érkezők.
Sopronnémetiben 2004-ben adtak át négy önkormányzati bérlakást. Most kettő megürült, melyekbe lakókat várnak a helyiek. A község vezetése igyekszik mindent megtenni, hogy vonzóvá tegye a települést a fiatalok előtt.

Bognár Sándor polgármester a Kisalföldnek arról beszélt, hogy a bérlakásokat kedvezményes díjért kapják meg a lakók. Elsősorban fiatal, gyermekes családokra számítanak. „Célunk, hogy a népességcsökkenést megállítsuk a faluban – jegyezte meg Bognár Sándor. – Eredmény már az is, hogy néhány éve nem csökken, hanem állandó a lélekszám.

A hozzánk érkezőket különböző kedvezményekkel várjuk."
A község önkormányzata olcsó házhelyet tud biztosítani az építkezőknek. Mindenki 100 ezer forintot kap letelepedési támogatásként, illetve 500 ezer forintos, kamatmentes kölcsönre is van lehetőség.

– Azt hiszem, ezek igencsak kedvező ajánlatok a fiatal, a közös életet kezdő családoknak – tette hozzá a polgármester. – Vannak persze üres házak is a faluban, a környék ingatlanáraihoz képest olcsón.

Az önkormányzat tervei között szerepel további építési telkek kialakítása is.

Bognár Sándor szerint egy község megtartóerejét az intézményeken kívül a munkahelyek fokozhatják. A sopronnémeti polgármester úgy véli, a munkahelyteremtésben Csornának kell elöljárnia.

– A város fejlődése a környékbeli községek jövőjét is biztosítaná. Nagyon szorítunk Csorna vezetésének, hogy sikerüljön megvalósítani elképzeléseiket. Ha ott megfelelő számú munkahely létesülne, az a miénkhez hasonló falvakban élőknek is sokat jelentene. Azt hiszem, a biztos munkahelyek az elvándorlást megállítanák –- jegyezte meg Bognár Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire elég az egyhavi nyugdíj?

Rábaköz - „Drágul az élet faluhelyen is. Emelkedik a gáz, a villany, a kenyér ára" –… Tovább olvasom