Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Ígéret tanuszodára és sportcsarnokra Kapuváron

A tavalyi költségvetés zárszámadásának tárgyalásával kezdett Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

Hámori György polgármester jelezte: az elmúlt évet is folyószámlahitel nélkül zárta a város. – A tartalékkeretünket sem használtuk fel, ezt az idei pályázatok önrészére tartogatjuk – fogalmazott.

Beszámolójában Garabné Gulyás Mária, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója elmondta: gondok lehetnek az intézmény szakképzett dolgozóinak biztosításával. Boros Imréné, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője arról tájékoztatta a testületet, a nemrég 100 millióból felújított bölcsőde szeptembertől három csoporttal indulhat az eddigi kettővel szemben. A beíratottak létszáma emelkedik.
Az ülésen szó volt a város cégének, a Kapukom kft.-nek az átalakításáról. Egyelőre minden szolgáltatói szerződést – úgymint parkgondozás, parkolás, városkarbantartás – május végéig meghosszabbítanak. A plénum támogatta Szücs Róbert, a Metrum jelenlegi igazgatójának újabb vezetői pályázatát is.

Németh Veronika edzőjével, Pantelics Péterrel.
Németh Veronika edzőjével, Pantelics Péterrel.

– A kormány szándékai szerint járásonként egy-egy tanuszodát építenének, a városnak pedig multifunkcionális sportcsarnokra lenne szüksége. Így ezen elképzeléseket összevonva tárgyalásokat kezdeményezünk a szakminisztériumokkal egy összevont létesítmény megvalósításáról. Nem mellesleg Csornával közösen folytatjuk e megbeszéléseket – jelentette be Hámori György.

A sporttal kapcsolatos hír, hogy a városi civil és sportszervezetek támogatási kérelmeit is várja a városháza. – Jó hír a kapuváriaknak, hogy előre támogattuk a helyi Castrum SC sportolóját. Németh Veronika a városnak karate EB-aranyat hozott, így természetes a sportegyesület támogatása, hiszen városunk jó hírét viszi – mondta az ülésen a polgármester. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekmentés Gartától Detroitig

Tovább olvasom