Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ifjú labdarúgókat képeznek a testnevelés tagozaton

Szakirányos fejlesztésekkel vág neki az új évnek a mihályi általános iskola. Az intézmény a testnevelés tagozatán a labdarúgásra helyezi a hangsúlyt. Szeptembertől angol nyelvi képzést is indítanának.
– Több mint tizenhárommillió forintot költöttünk intézményünk belső burkolására és a vizesblokkok felújítására, ám ezzel még nem fejeződtek be a felújítási munkálatok – jelentette ki Srágli Dezsőné intézményvezető. Hozzátette, az iskola főépületére bizony kívülről is ráférne a dolgos kéz némi javítás formájában.

Az első félév építészeti fejlesztései mellett a taneszközök bővítésére helyezték a hangsúlyt Mihályiban az év végén. Tubán József csornai evangélikus lelkész és a Metamorfózis együttes jótékonysági koncertjéből, valamint az adventi vásárból komoly összeg gyűlt össze az iskola számára, s a jótékonysági bálon is gyűjtöttek forrásokat. Az adományok mellett a mihályi képviselő-testület hozzájárulása növeli az eszközfejlesztésre költhető pénzeket. – Két irányban fejlesztünk, első a sporttagozat eszközigénye, második a szinte állandó fejlesztést igénylő számítástechnikai eszközbeszerzés. Utóbbi esetben a minap hét új gépet kapott az iskola. – Szerencsére nagy a technikai géppark, ám ez egyre nagyobb villamos hálózatot igényel, melynek bővítésére is a testület segítségét vesszük igénybe – mondta az iskola igazgatója. Nemrég egy digitális pianínóval is gazdagodott a helyi ének-zene oktatás. Srágli Dezsőné elmondta, a technikai fejlesztések értéke meghaladja az 1,3 millió forintot ebben a tanévben.

Testnevelési tagozat működik Mihályiban: fókuszban a labdarúgás.
Testnevelési tagozat működik Mihályiban: fókuszban a labdarúgás.


– Talán intézményünk legfontosabb kezdeményezése a három éve indított sporttagozat, melyhez szeptembertől az elsősök is csatlakoznak, így már minden alsós diák heti öt órát tölthet sportolással – mondta az intézményvezető. Hangsúlyozta, ha a kormány tervei szerint minden iskolában minden osztálynak naponta lenne testnevelés, akkor Mihályiban még erre az óraszámra is rátennének pluszórákat. Srágliné elmondta, a környéken egyedüliként a labdarúgásra helyezik a hangsúlyt, több lánycsapatuk is van már, egyik tanulójuk pedig már Sopronban kamatoztatja a Mihályiban megszerzett focis tapasztalatokat.
– Szeptemberi nagy tervünk az angoloktatás elindítása, ám hozzá kell tennem, ez nagyban függ a helyi költségvetés állapotától is – jegyezte meg Srágli Dezsőné. Hozzátette, az induló órákra az óraadó tanári állást megpályáztatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester csalódott a LEADER-ben, pedig nagyon számított rá

Fogytán a mérgesi polgármester türelme. Egy éve számít LEADER-es pályázatuk elbírálására és négy és… Tovább olvasom