Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Idősotthon építését tervezi a város

A gáz- és az áramszolgáltató működéséről hallgatott meg beszámolót a kapuvári képviselő-testület. Döntöttek egy városi idősotthon esetleges létrehozásáról is.


A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén először a helyi gázszolgáltató képviselője számolt be az utóbbi évek munkájáról és a cég fejlesztéseiről. Horváth Imre kirendeltségvezető elmondta, a szolgáltató tizenhárom éve 85 kilométer gázvezetéket fektetett le, azóta évente alig 90 métert. A város különböző építkezésein évről évre két-három vezetékszakítás történik és 60 hibabejelentés. A cég nemrég egy mérőkocsit állított szolgálatba, mellyel az esetleges szivárgásokat is ellenőrzik a városban. Az áramszolgáltató képviselője, Varga Miklós megjegyezte: a 85-ös főút mentén kábelcserét terveznek. E tárgykörben több képviselő is szóvá tette a városbéli gallyazások rossz minőségét.

A képviselők felhatalmazták Hámori György polgármestert, hogy egy magáncéggel tárgyaljon egy bentlakásos nyugdíjasház létesítéséről. Az épületet a húsgyár melletti üres területre tervezné a városháza.
A cég mérőkocsit állított szolgálatba, mellyel az esetleges szivárgásokat is ellenőrzik a városban.

A plénum tárgyalt a helyi volt mozi további sorsáról is. Az épület kezelését kivennék a Rábaközi Művelődési Központ keretéből és a továbbiakban a Kapukom Kft. venné azt át.

A testületi ülésen elhangzott, a Kis-Rába-híd építése jó ütemben halad, az átadás novemberre tervezett időpontja várhatóan tartható, talán még előbbre is hozható. A polgármester hozzátette, a közútkezelővel folytatott tárgyalások eredményeképpen az új híd Fő téri hídfőjéhez egy gyalogosátkelőt terveznek a sarki húsbolt és az áruház közé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mást, de másként tanít

Tíz éve kezdte meg működését a csornai katolikus óvoda. 107 kisgyerekkel, két csoporttal indultak, a… Tovább olvasom