Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Idősek klubja létesül uniós támogatással Csornán

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán; a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.

Turi György polgármester szerint közel 58 millió forintot nyert a rábaközi kisváros önkormányzata a szociális szolgáltatás fejlesztésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében. Az önkormányzat tízszázalékos önrésszel járult hozzá a projekthez. A képviselő-testület ezen túl vállalta a többlet önerő biztosítását, amelyre az áfa-növekmény, valamint a jogszabályváltozásból adódó plusz kiadások miatt számítanak.

A projekt keretében a város egyik, évek óta üresen álló óvodáját alakítják át a hajlott korúak számára. A beruházás eredményeként a szociális intézmény jelenlegi , meglehetősen rossz állapotú épületénél jóval korszerűbb, kultúráltabb körülményeket teremtenek huszonöt idős embernek. Az épületet teljes körűen akadálymentesítik, a látásukban korlátozottak közlekedését vezetősávok, a hallásukban korlátozottakét indukciós húrok segítik majd.

A szociális létesítmény új szárnnyal bővül, amelyben melegítő konyhát és éttermet rendeznek be. Ott fogyaszthatják el ebédjüket az idős emberek a szociális étkeztetés keretében - mondta a polgármester.

A jövő év elején megnyíló szociális létesítmény azokról az idős korúakról gondoskodik, akik a saját ellátásukra csak részlegesen képesek.

Olvasóink írták

 • 4. Jerry 2009. november 09. 09:43
  „Én attól félek, hogy ez is az egészségház sorsára jut.Már várom a cikket, amiben a polgmester nem érti, hogy miért nem kell az öregeknek az óvoda.Az épületet teljes körűen akadálymentesítik, a látásukban korlátozottak közlekedését vezetősávok, a hallásukban korlátozottakét indukciós húrok segítik majd.Na de lesz majd új szárny is,amelyben melegítő konyhát és éttermet rendeznek be. Ott fogyaszthatják el ebédjüket az idős emberek a szociális étkeztetés keretében - mondta a polgármester.Már csak a megbecsülés,az idősekkel való elbeszélgetés, igényeik felmérése, megértése,a tisztes nyugdíjak fizetése hiányzik.Erről nem beszél a t. testület
  és vezetője.Miért is tennék, ezek számukra mint ahogy bemutatták a 4 év alatt, ismeretlen fogalmak.”
 • 3. kackac 2009. november 06. 10:41
  „Újjáalakul a Maci csoport!
  Hurrá!”
 • 2. Goldman 2009. november 04. 16:50
  „"Turi György polgármester szerint közel 58 millió forintot"
  Most, hogy van ez? A polgármester úr nem tudja a pontos adatokat vagy az újságíró tette be a "szerint" szót?
  De azért ez nagyon jó....óvoda után öregek otthona...:)”
 • 1. janika 2009. november 04. 16:25
  „Mi az üzlet ebben az UNIÓNAK? Vagy e szövetségnek fontosak az idősek? Csak nem szövetkeztek a bankokkal és az országunk vezetésével, hogy jól eladósítsák az öregeket és, akkor mutyiznak az elsíbolt nyugdíjaikon? Mert ugye sok kicsi sokra megy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a temetői fosztogatók

A csornai rendőrök elkapták a markotabödögei temető szeptemberi kifosztóit. Tovább olvasom