Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Idős férfit vertek és kötöztek meg Cirákon

A gyanúsított is a faluban lakik.
Hiába a harmadik polgármesteri ciklus gazdasági tervezése, a községben egyelőre nincs fontosabb közügy az idős férfi és a bántalmazó(k) további sorsánál.

– Közös hivatal, faluközponti felújítás, szennyvízrendszer vagy akár a helyi intézmények energetikai pályázata. Mind-mind fontos téma egy község életében, ám napjainkban ezek eltörpülnek a faluban nemrég történt idősbántalmazás mellett – kezdte tájékoztatóját Tóth Sándor ciráki polgármester.

Mint megírtzk, még október 29-én egy 83 éves helyi lakos otthonába egy férfi a hátsó ajtón át jogtalanul bement és a szobában tartózkodó sértettet egy hasábfával és egy késsel bántalmazta, majd végtagjait megkötözte. A magatehetetlen idős ember lakásából a támadó elvitte készpénzét, majd a lakóházat elhagyta. Az egyenruhások azonnal az elkövető felkutatására indultak és néhány órán belül előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható helybéli F. Györgyöt.

Tóth Sándor: Ilyen ellentmondásos helyzet, mint most, még nem volt.
Tóth Sándor: Ilyen ellentmondásos helyzet, mint most, még nem volt.

Az eset azóta sem hagyja nyugodni a cirákiakat, a Kisalföld információi szerint az elmúlt hónapban több alkalommal is összegyűltek a helyiek, hogy megvitassák az idős férfi sorsát és magyarázatot találjanak az esetre. Mint a rendőrségi jelentésekből is kitűnik, helybéli követhette el a bántalmazást, a cirákiak vele is próbáltak zöld ágra vergődni. Egyelőre eredménytelenül.

– Az ügy minden tervezést felülírt a faluban – jelentette ki a polgármester, aki hozzátette, az idős, bántalmazott férfit a községháza és a helyiek is mindenben segítik.

– A gyanúsított is a faluban lakik. Érdekességképpen hozzátette a polgármester, hogy az épületet és az azt övező kertet az eredeti tulajdonosok térítésmentesen ajándékozták a ciráki önkormányzatnak a szomorú esetet követően. Ezen önzetlen felajánlást az önkormányzat tisztelettel megköszöni. Sajnos az épület nagyon rossz állapotban van, kétséges a biztonságos lakhatása.

– Ilyen még nem történt Cirákon! A meglehetősen bonyolult helyzetet az önkormányzat próbálja kezelni – mondta Tóth Sándor.

Az önkormányzatnak emellett nagyon sok területen kell még helytállnia. – Évek óta húzódó téma a szennyvízrendszer kiépítése, a belvízelvezetéssel együtt ezek a programok 600–700 millió forintba kerülnek, reményeink szerint sokadik pályázatunk talán ebben a ciklusban eredményes lesz – mondta a ciráki vezető. Energetikai pályázatuk is folyamatban van, ebből a helyi intézmények – óvoda, iskola, tornacsarnok – fűtésrendszerét újítanák fel.

A közös önkormányzati hivatal Mihályi vezetésével folytatja a két éve megkezdett közös munkát, ugyan Hövej kivált a társulásból – mondta Tóth Sándor. A helyi testület – egy személyi változással – kiváló együttműködésben végzi a dolgát a harmadik ciklusát töltő polgármesterrel. Tóth Sándor még hozzátette, terveik között szerepel a járdaépítés folytatása, ezt egyfajta karácsonyi ajándéknak szánják a falunak, és ahogy hangoztatta, adós még a munkahelyteremtéssel is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági portál

Online mezőgazdasági portált hoz létre az információs technológiai fejlesztés keretében a… Tovább olvasom