Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

`Időben kapják a bért`

Régió - A Kisalföldhöz – több forrásból – beérkezett információk szerint a megye néhány, alapítvány által üzemeltetett iskolájában a tanárok nem kapják meg időben a fizetésüket.
Az informátorok állásukat féltve nem vállalták nevüket, ám azt állították, van olyan intézmény, ahol már három hónapja várnak a bérre, és ez most, az ünnepek előtt érzékenyen érinti a családok költségvetését.

A tanárok béréről megkérdeztük Nagy Ottót, a működtető alapítvány elnökét, aki kategorikusan cáfolta a fenti állításokat. Elmondása szerint az intézményekben dolgozó tanárok maradéktalanul hozzájutottak járandóságukhoz.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Cseter János 2007. december 17. 17:48
  „Tanúlt emberk, sőt tanitók! Nemértem mi a fenének alázkodnak meg! Csak, hogy nem bocsánatot is kérnek, azért, hogy Önök is bérből és fizetésből élnek és merik követelni a munkaadójuktól! Még, hogy nem jelentették fel! Világosan meírtam, hogy e rendszerben nem bűncselekmény ha a dolgozoknak nem fizetnek a bérfizetési napon! Még˘, akkor sem, ha a jogos bért hónapok múlva sem kapják meg!Ha megkapják egyátalán! Ha egy munkáltató nem jól gazdálkodik a készpénze olyan vagyonban van amit nem tud értékesíteni vagy nem is akar nincs az a hatóság a bíróságon kívűl, aki, azt időben rendezné!
  Aki csupán sajnálatból nem megy a bíróságra az ne is reklamájon máshol felesleges, még sajnáltatni is magát!Nincs értelme!”
 • 42. N.né E 2007. december 14. 22:47
  „Nincs abban semmi furcsa szerintem. Hidd el más iskolákban is lopnak, csak most a voki van felturbozva pedig az állami iskolában fizetni sem kell mégis lopják a telefonokat kabátokat stb......”
 • 41. Névtelen 2007. december 13. 21:08
  „"megélhetést" ???
  Kedves Gergely! Édesapád magának köszönheti azt ami történt. MI a győri VA-ban tanító kollégák türelmesen várunk most épp 3!!! hónapja, hogy orvosolja a problémát. Nem jelentettük fel, nem keltettük rossz hírét, dolgoztunk szakadatlan, teljes erőbedobással. Erre, minket megalázva azt állította az újságnak, hogy maradéktalanul megkaptuk a bérünket. Itt telt be a pohár mindenkinek. Pökhendi módon viselkedik velünk, lenéz minket. Ottó imába foglalhatná a kollégák nevét, ők tartják életben nemes intézményét.

  Lehet nem ismered jól az édesapád.”
 • 40. aggódó 2007. december 13. 20:07
  „Kedves Nagy Gergely!Elismerésem,hogy kiáll az édesapja mellett.Biztosan nagyon szereti Önt és a testvérét.Én is nagyon szeretem a fiamat,aki az Ön édesapjának az alkalmazottja és már két havi fizetést nem kapott meg.Én is szeretném a fiamat halászatra megtanitani,ahogy az Ön édesapja nyilatkozott, de lassan már halat sem tudok neki adni.Kérem értse meg nincs mindenkinek megtakaritott pénze és enni kell, rezsit albérletet fizetni kell.Kérem próbálja megérteni a fizetéstöl fizetésig élö embereket.Karácsony jön és nem mindenki tud ajándékot venni a szeretteinek,gondolom Önöknél nem igy van.bocsánatot kérek azoknak a nevében akik gyalázkodtak és kivánom rendezödjön ez a nehéz helyzet.”
 • 39. boy 2007. december 13. 18:04
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Kicsoda Nagy Ottó??
  Nagy Ottó az az ember, aki 18 éves kora óta reggel 4-kor kel, és este 10-kor fekszik. A közte eltelt időt folyamatos, megállás nélküli munkával tölti. Olyannyira elfoglalt, hogy olykor a gyermekeire sincs ideje..
  Nagy Ottó az az ember, aki többszáz embernek biztosít munkahelyet, megélhetést..
  Nagy Ottó az az ember, aki annyit dolgozik, hogy 17,5 éve elvesztette emiatt feleségét és 2 gyermekét.
  Önöknek hogy esne, ha Édesapjukról ilyeneket olvasnának az interneten? Életveszélyes fenyegetéseket, lenéző-, értelmetlen gondolatokat...Gondolják a kedves írogatók, hogy ez a fórum, vagy ennek híre nem jut el a gyerekekhez? Ilyenek vagyunk "mi" emberek, mások szidalmazásában veszünk részt, örömöt lelünk benne, lovagolunk rajta, esetleg ráteszünk még 1-2 lapáttal, egymást szítjuk.. Képzeljük csak egy pillanatra oda magunkat a másik oldalra! Ugye-ugye?
  Mindenkinek vannak hibái, de nem egy emberben kell keresni az összeset! Mindenki nézzen magába, legyen büszke eddigi teljesítményére!
  Az internet mindenkinek szabad és anoním megnyilvánulást biztosít. Ez mind addig jó, amíg egy bizonyos határt át nem lépünk. Ez a határ nem más, mint az erkölcs. Úgy érzem, hogy ezt a határt a Kedves Hozzászólók magasan átlépték.
  Most mindenki gondolkodjon el magában, és "az vesse Rá az első követ, aki bűn nélkül való"!
  Remélem, mindenki észreveszi magát, és saját belátása szerint a helyes utat választja a probléma megoldására!
  Nagy Ottót ismerve pedig tudom, hogy amibe belekezd, azt véghez is viszi, mert ismerem, tisztelem, becsülöm és szeretem Őt, Ő AZ APÁM!
  Tisztelettel: Nagy Gergely”
 • 38. NoName 2007. december 13. 16:48
  „Kedves Ottot_akasszuk!

  Normális vagy?Még akik fizetést sem kaptak még ők sem mondanának,írnának ilyet!Ha valaki igy beszél egy másik emberről aki szerinte hazus,csalo az maga sem külömb nála,,gondolkozz el hogy miket írsz és ha esetleg kiderül ki vagy vállald utána a következményeket!Ez a helyzet nem jó senkinek hogy nem kapnak fizetést,de azért gondoljunk már bele miket irogatunk!!

  És beszélj csak a magad személyébe ne használd a "mi" kifejezést!!”
 • 37. Kázmér 2007. december 13. 06:22
  „Egyet tartsunk a szemünk előtt Kedves és Tisztelt Hozzászólók (mindkét fórumon):
  Itt BESZÉLNI kell a problémáról, gyűjteni tapasztalatokat, s legfőképp tényeket, tisztességes, tiszta és őszinte hangon szólni a gondokról, keresve a megoldást!
  A legjárhatóbb útnak azt tartom, hogy tényekkel felkeresni a médiát, az önkormányzatokat, megszólítani a szülőket, s utána nézni pár dolognak a TB-nél, illetve APEH-nál!
  A durva szó nem ide való, csak lesüllyesztheti e fórumot!
  Tiszteljük meg a fizetés nélkül is helytálló, dolgozó, gyermekeket, s szakmájukat szerető Tanárokat azzal, hogy melléjük állunk, s hogy emberi hangon szólunk!
  Kérek mindenkit, hogy a dúrva mejegyzésektől, beszólásoktól szíveskedjék tartózkodni!
  Köszönöm az amúgy is bajban lévő kollégák nevében is!”
 • 36. Kázmér 2007. december 12. 20:41
  „Mélyen Tisztelt TANÁRNŐK, TANÁR URAK, Kolléganők, Kollégák!
  Azt hiszem nem csupán a magam nevében, hanem a GYEREKEK, SZÜLŐK, KOLLÉGÁITOK, BECSÜLETES EMBERTÁRSAITOK nevében is köszönöm, amit tesztek a gyerekekért, az iskoláért a mindennapokban, annak ellenére, hogy a TI megbecsülésetek, megérdemelt járandóságotok, s sokszor tiszteletetek is elmarad!
  Ne adjátok fel, remélhetőleg minden tisztázódik, az elmaradt juttatások pótlásra kerülnek, s megadatik, hogy végre nyugodtan, feszültség-mentesen végezhessétek napi munkátokat!”
 • 35. Kázmér 2007. december 12. 20:20
  „Valóban ráférne az iskolára, helyesebben az alapítványra, s annak vezetőire egy alapos vizsgálat!
  Nem tudom, hogy az eddigi hangok, újságcikkek alapján elindul-e ilyen, de szerintem valahogy fel kellene nyitni a hatóságok szemét is, mert ez nem állapot, ahogy gazdálkodnak a szülők, az alapítványi támogatók pénzével, illetve a peagógusok munkájával!
  Felháborító, hogy emberek heti 40-50 órát dolgozzanak ingyen, felelősség-teljesen vigyázva gyermekekre, tanulókra, nevelve és oktatva Őket! Mutasák a helyes utat egy igaz, tisztességes élet irányába, miközben önmaguknak naponta kell szembesülniük a hazugsággal, kihasználtsággal és megalázással saját "vezetőjük" részéről!!!
  NEM ROSSZ GONDOLAT AZ ALAPÍTVÁNYI ISKOLA, A CÉLJA IS JÓ, HA VALÓBAN AZ A CÉL, HOGY A GYEREKEK NEVELÉSE, FEJLESZTÉSE, TANÍTÁSA EURÓPAI SZINVONALÚ LEGYEN, S NEM AZ, HOGY EGYESEK MEGTOLLASODJANAK BELŐLE, KIHASZNÁLVA "TÁRSAIKAT", BEOSZTOTTJAIKAT!
  SAJNOS ITT, EBBEN AZ ISKOLÁBAN ÚGY ÉRZEM ERRE VEZET AZ ÚT...
  ÖSSZE KELL FOGNI AZ ILYEN DOLGOK, S VEZETŐK ELLEN!!!”
 • 34. VALAKI 2007. december 12. 19:54
  „FELHÁBORITÓ AMIT NAGY OTTÓ NYILATKOZOTT.EZ AZ EMBER ELVESZITETTE A HITELÉT,MERT HAZUDOTT.A TANÁROK MÉG MINDIG NEM KAPTÁK MEG A FIZETÉSÜKET.JÓ LENNE HA A MINISZTÉRIUM ÉS AZ APEH A KÖRMÉRE NÉZNE.EBBEN AZ ORSZÁGBAN AZ ALAPITVÁNYOK KÖRÜL SOK GOND VAN.”
 • 33. Ottot_akasszuk 2007. december 12. 15:49
  „Gyújtsuk fel homokos házát meglátjuk örül-e a mi kis karácsonyi ajá ndékunknak”
 • 32. Kázmér 2007. december 12. 14:04
  „Mindenestere lenne egy érdekes felvetésem:
  Tartani kellene egy - médiával, önkormányzati képviselőkkel, szülőkkel kibővített - VA összdolgozói összejövetelt, ahol a nagybecsű N.O. a dolgozók szemébe mondhatná, hogy megkapták a bérüket, a szülők, önkormányzati képviselők szemébe, hogy az étkeztetési pénzzel sem sáros, stb!
  Meg merné tenné? Vagy már annyira vastag az ábrázatán az a bizonyos bőr, hogy ezt is bevállalná?
  Ki figyelmeztetné már, hogy:
  "Vigyázzon tisztelt Uram! Minden bizonyítható ám, a fizetések elmaradása is, hiszen a banki utalások kivonatai árulkodnak!!!"”
 • 31. Gábor 2007. december 12. 12:27
  „Szerintem Robinak teljessen igaz van! Nem kéne pár hónapot várni. A média nagy hatalom csak valakinek be kéne linkelni a fórumot egy jó kis szövegel az pl.: Origo-hoz !!! És szerintem gyorsan fizetést kapnának a tanárok. Mert megijedne a cirkusztól az alapítvány tulajdonos...”
 • 30. Anya 2007. december 12. 12:27
  „Ki ez a Nagy Ottó, hogy ezt r e n d s z e r e s e n büntetlenül megteheti?”
 • 29. Kázmér 2007. december 12. 11:31
  „NNO, OLVASSUK CSAK A LEGÚJABB, A "KÉSIK A TANÁROK FIZETÉSE" C. CIKKET ÉS HOZZÁSZÓLÁSAIT IS!!!
  MÁR NEM CSUPÁN FIZU, MÁR GYERMEKÉTKEZTETÉSI MANI IS HIÁNYZIK?
  AJJAJ, DE BETEG EGY HELYZET EZ!!!”
 • 28. Kázmér 2007. december 12. 06:01
  „Kedves Robi! A hír IGAZ!!! VANNAK 1-2-3 HÓNAPOS "CSÚSZÁSOK" A FIZETÉSBEN!
  No nem mindig és mindenkinél - váltogatva a kollégák közül az épp ki nem fizetendőket, de mindig van pár (?) fő, akinek épp 1-2-3 havi bérrel tartoznak.
  de Ők abban a pár hónapban mit tegyenek?
  A boltban nehéz elsütni, hogy "majd megkapom ám és akkor jövök és fizetem a kenyeret, vagy a húst..."”
 • 27. robi 2007. december 12. 01:26
  „Azért ez télleg dúrva! Szerintem itt a média ereje kellene, hogy a tanárok mekapják a fizetésüket! Természetesen, ha egyáltalán igaz a hír és nem megint csak egy ilyen szokásos cirkusz, hogy nem szeretünk valakit!”
 • 26. robi 2007. december 12. 01:26
  „Azért ez télleg dúrva! Szerintem itt a média ereje kellene, hogy a tanárok mekapják a fizetésüket! Természetesen, ha egyáltalán igaz a hír és nem megint csak egy ilyen szokásos cirkusz, hogy nem szeretünk valakit!”
 • 25. robi 2007. december 12. 01:25
  „Azért ez télleg dúrva! Szerintem itt a média ereje kellene, hogy a tanárok mekapják a fizetésüket! Természetesen, ha egyáltalán igaz a hír és nem megint csak egy ilyen szokásos cirkusz, hogy nem szeretünk valakit!”
 • 24. albi 2007. december 12. 00:49
  „A hír igaz, a decemberi fizetésüket nem kapták meg!Az előző havit is késve, és nem a Vokitól.Felháborító!
  Nem tudom meddig bírják a hallgatást a pedagógusok,hiszen a megélhetéshez szükségük van a járandóságukra!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz alá esett a tizenkét éves fiú

Csorna - Tizenkét éves kisfiú esett autóbusz alá a csornai pályaudvaron. A rábapordányi diák… Tovább olvasom