Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Idén végre elkezdik a csatornázást

Bősárkány elöljárósága kisebb fejlesztéseket épített be idei költségvetésébe. Például kamerarendszert szerelnek fel önerőből.

A bősárkányi önkormányzat felújíttatta a helyi kultúrházat. Az 1942-ben emelt épületen a tetőrekonstrukció maradt el. Azt pályázati támogatással valósítanák meg.

Így 31,8 millió forintot költöttek a kultúrházra. Ebből 25 milliót támogatásként nyert az önkormányzat, 6,8 milliót önerőként biztosítottak. Kicserélték a nyílászárókat, kívül-belül tataroztak, új széksorokat szereltek fel, szigetelték a falakat, a mennyezetet. Kisebb igazítások, apróbb munkák vannak még hátra.

A bősárkányi kultúrházat kívül-belül felújították, a tetőzet kivételével. 31,8 millió forintba került a rekonstrukció.
A bősárkányi kultúrházat kívül-belül felújították, a tetőzet kivételével. 31,8 millió forintba került a rekonstrukció.

Szalay Imre polgármester elmondta: idén természetesen a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése lesz a legfontosabb feladatuk és beruházásuk. Költségvetésükbe emiatt csak kisebb fejlesztéseket terveztek be. Ilyen például a térfigyelő kamerarendszer. Úgy döntött a helyi képviselő-testület, hogy nem vár tovább pályázati támogatásra, hanem maga valósítja meg, 1,5 millió forintot különítettek el rá. Természetesen a civil szervezetek idén is megkapják a szokásos támogatást. Összesen 4 millió forintot ad számukra a község. A pénzből részesül a sportegyesület, a tűzoltó-egyesület, a nyugdíjasklub, a galambászkör és a vöröskeresztes szervezet.

Szalay Imre a tervezett fejlesztések között említette még a piactér kialakításának további munkáit. Díszburkolatot raknak majd le, valamint a parkolót aszfaltozzák. A polgármester hozzátette: utóbbi beruházáshoz mindenképpen pályázati támogatásra lesz szükség. Figyelik a számukra kedvező és megfelelő kiírásokat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A történelmi idők súlyos áldozatot követeltek

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke volt a városi ünnepség szónoka vasárnap délután. Tovább olvasom