Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Idén új vízórák már a társasházakban is

Csornán a társasházak lakásaiban a negyedik negyedévben kezdik várhatóan az új, korszerű vízmérők felszerelése.
Gőzerővel folyik a régi vízmérők cseréje Csornán. Miként korábban beszámoltunk róla (Kisalföld, 2007. január 17.), a Pannon-Víz zrt. – az országban elsőként – megkezdte azoknak a korszerű vízmérőknek a felszerelését, amelyekről az adatokat rádiós távleolvasással lehet összegyűjteni.

Többé nem csengetnek

Vagyis a vízmű dolgozóinak nem kell bemenniük az ingatlanokra, ha szeretnének meggyőződni az elfogyasztott víz mennyiségéről. Erről gépkocsiban ülve is információt szerezhetnek. Sőt, az új mérőnek köszönhetően az is kiderülhet, ha például csőtörés miatt valahol szivárog a víz.

Ahol már készen van

Az elmúlt év második felében Kónyban és Bősárkányban már befejeződött a csere. Idén Csornán folytatják a munkát, Kis-Csorna és a 85-ös főúttól északra levő terület után jelenleg a főúttól délre eső városrészben dolgoznak a szakemberek.

A menetrend

Déri István, a társaság csornai üzemmérnökségének vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a jó időnek köszönhetően a tervezettnél jóval gyorsabb ütemben haladnak. A családi házaknál a tervek szerint március 15-ig be is fejezik a munkát. Egyúttal több utcában a régi vascsöves csatlakozót – az utcai csővezeték és a mérő között – műanyagra cserélik.
Azok számára, akik nem tartózkodnak otthon és emiatt a szerelők nem tudnak bejutni a telekre, értesítést hagynak és a visszajelzést követően újra a helyszínre mennek.
Némi gondot okoz, hogy vannak olyan helyek, ahonnan nem kapnak jelzést és ez késlelteti a munkát. Déri István közölte: terveik szerint március második felében a közületi mérők cseréje következik, s várhatóan a negyedik negyedévben kerülnek sorra a társasházak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak öt településen biztosított az iskolák működése

A gyereklétszám alapján csupán öt településen biztosított az iskolák működése a Csornai Többcélú… Tovább olvasom