Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Idén született a legtöbb gyerek

Tizenegy helybeli édesanyát és idén született gyermekét köszöntötték Szilban.

Tizenegy helybeli édesanyát és idén született gyermekét köszöntötték Szilban. Az önkormányzat a találkozó alkalmával tizenötezer forintot adományozott a kisgyermekes családoknak.

A 2005-ben született gyerekek találkoztak a minap – édesanyjukkal együtt – Szilban a polgármesteri hivatal dísztermében. A rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni a település vezetői.
Az apróságok – Antal-Tizedes Márk, Beszprémi Attila, Boda Barna, Bokor Brigitta, Boros Gergő, Czechmeister Dominik Pál, Győri Virág, Sárdi Balázs, Somogyi Vivien Nóra, Szili Viktória, Herédi Enikő – békésen szemlélték a körülöttük zajló eseményeket, a sürgést-forgást vagy éppen az igazak álmát aludták édesanyjuk ölében. Ők aztán azt sem hallották, hogy az óvodások műsorral kedveskedtek nekik, Papp László körjegyző pedig az önkormányzat részéről köszöntötte őket.

A továbbiakban az édesanyák átvehették az önkormányzat által adományozott tizenötezer forintot, a Vöröskereszt ajándékcsomagját és egyik pénzintézet helyi kirendeltségének ajándékát.
Rideg Szivia kisfiával, Sárdi Balázzsal érkezett a találkozóra. Balázsnak testvére is van, három és fél éves bátyja már óvodás. Az édesanya elárulta: pár év múlva egy kislányt is szeretnének.

Bokor Zoltánné Mariann kislányával, Brigittával érkezett.
– Városból költöztünk ide, de ott nem volt ilyen – válaszolta kérdésünkre a fiatalasszony. – Nagyon „díjazom" ezt a kezdeményezést. Brigitta az első gyermekünk, és reméljük, lesz majd kistestvére is.
Lengyel Lajos polgármester a Kisalföldnek elmondta: az elmúlt évben az önkormányzat tízezer forintos támogatást adott az újszülöttek szüleinek. Az idén ötezerrel megemelték az összeget, és úgy gondolták, hogy karácsony közeledtével ünnepélyes keretek között köszöntik az idén született gyermekeket az édesanyjukkal együtt.

– Az utóbbi évtizeden belül ebben az esztendőben született a legtöbb gyerek a faluban. Idén tizennégyen látták meg a napvilágot, négy család el-, egy pedig beköltözött a faluba, így jelenleg tizenegy apróságot tartunk nyilván. Jövőre pedig hároméves korig látjuk vendégül a gyerekeket – nyilatkozta a polgármester.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kerül lakat a gyár kapujára

A Sole-MiZo Rt. vezérigazgatója szerint nincs a csornai üzem bezárására vonatkozó terv. Sőt, miként elmondta, a fehérjekoncentrátum-gyártásban fejlesztést terveznek. Tovább olvasom