Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Idén nem nyit ki a Tesco Csornán

A Tesco-Global Zrt. PR-osztálya tájékoztatta úgy a Kisalföldet, hogy idén már nem nyit ki a csornai Tesco.
A csornai Tesco Áruházat tavaly kezdték el építeni, ezzel egy időben a 86-os főút–Honvéd utca kereszteződésénél az új közlekedési csomópontot is kialakították.

Állnak már a jelzőlámpák is, igaz, egyelőre sárgán villognak. Az építkezésnek viszont a megyei közigazgatási hivatal mutatott tilos jelzést. Tavaly nyár végén visszavonta a városi önkormányzat által kiadott építési engedélyt (Kisalföld, 2005. szeptember 3.).

A Tesco-Global Zrt. a Közigazgatási Bírósághoz fordult, hogy „állítsa helyre" a régi rendet – tudtuk meg dr. Kadler Évától, a közigazgatási hivatal hatósági főosztályának vezetőjétől. A vita arról szól, hogy ügyfélnek számít-e Major Nándor és még néhány utcabeli az engedélyezési eljárásban. P ugyanis a hivatalnál fellebbezett az építési engedély miatt.

A hivatal álláspontja az volt, hogy „Major Nándor jogát, jogos érdekét (hivatkozva a hatályos törvényre) nyilvánvalóan érinti az építkezés, Major Nándort tehát az építési ügyben ügyfélként kell és kellett volna kezelni".
A határozat kimondta: mivel az építési engedély nem emelkedett jogerőre és nem vált végrehajthatóvá, az időközben elvégzett építési munka – bár az építtető jóhiszeműen kezdte meg a beruházást – engedély nélkül elvégzett építési munkának minősül. Erre utólag építési engedély nem adható ki, ezért fennmaradási eljárást kell lefolytatni.
Az áruház építtetői azonban nem várták meg az új eljárást, a bíróságon keresik igazukat. Dr. Kadler Éva arra vonatkozólag, hogy mikor lesz az első tárgyalás, nem tudott információval szolgálni.

A Tesco-Global Zrt. PR-osztálya tájékoztatta úgy a Kisalföldet, hogy idén már valószínűleg nem nyit ki a csornai áruház. A szerkesztőségünkbe eljuttatott elektronikus levélben leírják: a háromezer négyzetméter nettó eladóterületű csornai áruházban várhatóan mintegy 100–150 ember kaphat munkát a nyitás után. A közigazgatási hivatallal kapcsolatos perről nem kívántak nyilatkozni. Annyit még elárultak, hogy „Major Nándor úrral a Tescónak külön vitája nincsen".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz Rábacsécsényben

Rábacsécsényben egy családi ház melléképülete lángra kapott, amely 150–200 négyzetméteren… Tovább olvasom