Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Idén nem lesz építményadó

Az önkormányzat képviselő-testülete februári ülésén a Jobbik képviselője, Csákány Annamária építményadó bevezetését javasolta a testületnek. Ezzel az adónemmel eredendően a városban működő multinacionális kereskedelmi cégeket adóztatná meg.

Csákány Annamária más városok hasonlóan bevezetett adóját hozta fel példának javaslata alátámasztására. Az akkori ülésen Hámori György polgármester elmondta, felkérte a városháza szakembereit, vizsgálják meg ezen adónem kapuvári bevezetésének lehetőségeit.

– Az építményadót a termelő cégek esetében már eredendően elvetettük, hiszen ezen cégek adják a helyi adóbevétel túlnyomó részét. Nincs szándékunk tovább terhelni őket – jelentette ki lapunknak a kapuvári polgármester. Hámori György hangsúlyozta, a tervezett adót elsősorban a városban működő nagyáruházakra hegyeznék ki. Azonban itt nem lehetne különbséget tenni a helyi, illetve a multinacionális cégek között.

– A törvény azt is egyértelműsíti, hogy az ilyen adót nem a tevékenységet végző fizeti, hanem az ingatlan tulajdonosa. Így a bevezetni tervezett taksa 85 százaléka a helyi vállalkozókat érintené. Őket szintén nem szeretnénk tovább terhelni – fogalmazott a polgármester.

Mindezeket figyelembe véve a képviselő-testület legutóbbi ülésén az a döntés született, hogy az építményadót Kapuváron 2012-ben nem vezetik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kvalifikációs táncverseny

A Magyar Látványtánc Sportszövetség és a kapuvári Diamant-Genius Tánciskola szervezésében… Tovább olvasom