Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Idén negyvenmillió jut aszfaltozásra

Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta, Kapuvár idei útfelújítási és -építési koncepcióját.

Kapuvár képviselő-testülete elfogadta a város idei útfejlesztési tervét. Öt év után sorra kerül végre a Táncsics utca vége, de nem szavazták meg az Ady utca rekonstrukcióját. A város negyvenmilliót költ a tervezésre és a munkákra.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén tizenhárom igen és négy ellenszavazattal fogadta el Kapuvár idei útfelújítási és -építési koncepcióját. A város valamivel több mint negyvenhét kilométer belterületi úttal rendelkezik, melyből közel negyven kilométernyi a burkolt felület.

Tavaly hatvankétmilliót költöttek

A város az elmúlt évben több mint hatvankétmillió forintot költött az önkormányzati fenntartású utcák rekonstrukciójára. Az első, negyvenkétmilliós részletet három utca és egy parkoló felújítására fizették ki. A Liget és Gyümölcsös utcákra több mint tizenkétmillió forintot fordítottak. A Fő téri áruház melletti parkoló bekerülési költsége közel nyolcmillió forint volt.

Városszemle februárban lakossági javaslatokkal

A városháza városfejlesztési irodája készítette elő az idei útrekonstrukciós terveket. Ezek tartalmazzák a lakossági és képviselői javaslatokat is, melyeket egy februári városszemlén pontosítottak a képviselők. Kapuvár idei költségvetésében a város negyvenmillió forintot különített el az útfelújításokra. A tervezésekre és a kivitelezésre pályázatot ír ki a városháza, vélhetően kora tavasszal. Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: az útfelújítások befejezésének várható határideje szeptember vége.

Végre bekerült a Táncsics utca

Az idei évben tervezik meg a Sport és Bercsényi utcák rekonstrukcióját. Az újonnan felépülő rendőrségi épület környékének utcáit várhatóan a rendőri székház elkészülte után újítják fel. Az irodavezető szerint az idei tervek közül feltétlenül említést érdemel a már építés alatt álló kerékpároscentrum környéke. Itt a Fürdő utcában és az új, Hidászi utcában új utak építésére kerül sor. Az utcák új aszfaltozást kapnak. A környék parkolóra és a két járdára térköves burkolat kerül. A felújítandó utcák listájára felkerült a Táncsics utca vége is. A terület rekonstrukciója immár öt éve napirenden van, az ott élők többször kérték a várost az aszfaltozás elkezdésére. Viszont az Ady utca javítását végül nem szavazták meg a képviselők. A kivitelezési listán – többek közt – a Soproni, Pozsonyi egy része, Hansági és Patak utcák szerepelnek, de új burkolatot kap a Keleti sor egy része is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kónyban sem minden fenékig tejfel

„ Kónyban sem minden fenékig tejfel” – állítja a település polgármestere az… Tovább olvasom