Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Idén mégsem indul felsőfokú képzés

A tervekkel ellentétben a kevés érdeklődő miatt idén nem kezdődik felsőfokú képzés Csornán a Csukás-szakközépiskolában. Viszont középiskolás diáklétszámuk jóval meghaladja a tavalyit.
Februárban számoltunk be arról, hogy szeptembertől a gödöllői Szent István Egyetem kihelyezett tagozataként, a hagyományos oktatási formák mellett felsőfokú képzés kezdődik a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában. Az intézményben mezőgazdasági műszaki menedzserasszisztensek képzését tervezték, ám az elképzelés nem valósult meg. Az okokról dr. Kristóf János igazgatót kérdeztük.

Kevesen jelentkeztek

– A képzésre nagyon kevesen jelentkeztek, ezért az egyetem gépészmérnöki karának vezetése úgy döntött, hogy Komáromban szervezi meg a tagozatot. Arról nincs információ, hogy valóban elkezdődött-e a képzés – válaszolta az igazgató, aki szerint a mostani kudarc nem szegte kedvüket – bár az egyetemmel még nem tárgyaltak – s jövőre ismét kezdeményezik egy tagozat kihelyezését. Annál is inkább, mivel az iskola diákjai közül is érdeklődtek a felsőfokú képzés iránt.

Tavalyinál többen

Dr. Kristóf János elmondta: a szakközépiskola a tavalyinál lényegesen nagyobb létszámmal kezdte a tanévet. Amíg tavaly kétszázhatvan diákja volt az iskolának, addig most háromszáznyolcan tanulnak náluk. A szakképzésben vannak többen, például a gépésztechnikus- és a mezőgazdasági gépész szakmunkás osztály is maximális létszámmal indult.

Új szakok

Az igazgató szólt arról is, hogy ebben az évben – a meglévők mellett – új szakokat szerveznek. Így a szakközépiskolai keretben gazdasági informatikus és marketing-reklámügyintéző, a szakiskolai képzésen belül dísznövénykertész és lótenyésztő szakon szerezhetnek képesítést az érdeklődők. Az elképzelést a fenntartó csornai önkormányzat jóváhagyta.
Korábban szó volt róla, hogy a Csukás-szakközépiskola fenntartását a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium átvállalja. De mint az intézmény vezetőjétől megtudtuk, erre az idén már nem kerül sor, legfeljebb a jövő nyáron kerülhet ismét napirendre a téma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enese: új iskolai zsibongóépület pályázati pénzekből

Száz meg száz színes léggömb adta hírül szombaton az enesei diákok örömét. A nyüzsgő gyereksereg… Tovább olvasom