Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Idén már heten meghaltak

Ebben az évben már heten haltak meg a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén közlekedési balesetben. Különösen figyelni kell a motorosoknak és a motorosokra.
Csorna és Kapuvár térségében ebben az évben harmincnégy személyi sérüléses baleset volt. Heten meghaltak a közutakon és összesen negyvennyolcan sérültek meg: tizenkilencen súlyosan, huszonkilencen könnyebben. Huszonöt esetben személygépjármű, háromszor tehergépjármű, kétszer gyalogos, míg háromszor motor, segédmotor-kerékpár vagy kerékpár volt a baleset okozója.

Harsányi Judit őrnagy, a Csornai Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta: e tények is alátámasztják mindennapi tapasztalataikat, hogy az egy nyomon haladó járművek nemcsak elszenvedői, de figyelmetlenségük, sebességkülönbségük miatt okozói is a közutakon bekövetkező baleseteknek. Az őrnagy felhívta a figyelmet: mindenki körültekintően, fokozott elővigyázatossággal vegyen részt a közúti forgalomban. Érvényesüljön a látni és látszani alapelv, a kölcsönös bizalom és megértés. „A nagy melegre, a fülledt időre való tekintettel még fokozottabb figyelemmel kell közlekedni bármilyen járművel" – figyelmeztetett Harsányi Judit. A szülőket külön is intette: hívják fel a figyelmét gyermekeiknek a nyári szünet alatt a KRESZ-szabályok betartására, például a bukósisak használatára, a szabályok betartatása ugyanis a szülők felelőssége is.

– A nyári időszakban a közutakon fokozottan számolni kell a motorkerékpárok, segédmotor-kerékpárok megjelenésére. Ráadásul a nyári mezőgazdasági munkák miatt a munkagépek is megjelennek az utakon – tette hozzá Harsányi őrnagy.

Olvasóink írták

  • 1. Mátyásfeketeserege 2012. június 22. 13:29
    „de a trafipaxnak menni kell mert az nagy visszatartó erő és ezeket meglehet előzni vele...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csobbanj Európával!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete június 23. és augusztus 19. között rendezi meg… Tovább olvasom