Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Idén már elúszott az árokrendszer-felújítás

Nem talált olyan vállalkozót a csornai önkormányzat, amelyik 103 millió forintért elkezdené a csapadékelvezetők rendbetételét. Új közbeszerzési eljárást indítanak.
Úgy tűnik, idén már nem kezdi el a csornai önkormányzat a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását. A város pályázaton nyert 93,4 millió forintot a fejlesztésre, melyhez 10 millió forint önrészt biztosítanak. Nem találtak azonban olyan vállalkozót, aki ennyi pénzért vállalta volna a munkát.

Csornán a Toldi utcai vízgyűjtő rekonstrukcióját már megkezdték. A munkát folytatnák a külterületen is.
Csornán a Toldi utcai vízgyűjtő rekonstrukcióját már megkezdték. A munkát folytatnák a külterületen is.

A rekonstrukció kül- és belterületi csatornákat is érint. A beavatkozás a Vilmos park, Toldi Miklós utca és Szeder utca, valamint a Jázmin és Zrínyi Miklós utca vízkár-veszélyeztetettségét csökkentené. A megvalósítással a Vilmos parki tározótó jelenleg szabályozatlan állapota a vízszintszabályozó műtárgy építésével megoldódik. A tervekben szerepel még a laktanyai csatorna érintett szakaszának felújítása, valamint a Jázmin és a Zrínyi Miklós utcákban kiépülő vízelvezető befogadójának, a pálmajori csatornának a felújítása.

Az önkormányzat közbeszerzési bizottsága indított meghívásos közbeszerzési eljárást. Három cégtől kértek árajánlatot, ám a legkedvezőbb költségvetés is 12 millió forinttal több volt, mint amennyi rendelkezésre áll. Úgy volt, hogy csütörtökön rendkívüli ülésen dönt majd a képviselő-testület, biztosítja-e a szükséges kiegészítő milliókat. Turi György polgármester azonban – élve törvény adta jogával – úgy határozott, eredménytelenné nyilvánítja az eljárást.

– Új közbeszerzést indítunk. Én azt javasoltam, hogy legyen nyílt az eljárás, azaz több cég is pályázhasson. Így nagyobb esélyünk van arra, hogy százhárommillió forintunkért találunk vállalkozót, mintha csak háromtól kérnénk ajánlatot. A közbeszerzési bizottság dönti majd el, hogy a két megoldás közül melyiket választja – jegyezte meg Turi György. A polgármester hozzátette: ősszel már semmiképpen nem tudják elkezdeni a munkát, ezért az újabb eljárás elindítása nem okoz időveszteséget.

Olvasóink írták

 • 3. csornafc 2012. szeptember 19. 15:39
  „Tisztelt kultúra inkább ön tűnik jól értesültnek! Egyébként több olyan beruházás is volt a városban, amihez a tervezetnél több önerőt kellett biztosítania az önkormányzatnak pl: iskola, műház,strand stb. Ha már a kötvényt emlegeti,igen ez egy olyan beruházás ami Csorna gyarapodását szolgálja. A polgármester két hete nyilatkozta, (és ütötte a vele nem egy párban lévőket), hogy be kell fejezni a beruházást ősszel, mert veszélybe kerülhetnek a környéken lakók. Most meg...?Talán meg kellene kérdezni a környék lakóit mit gondolnak a fejlesztésről és a polgármester hozzáállásáról? De nem baj majd 2014-ben megítélik ezt a hozzáállást!Én a környéken élek,ha úsznak majd a pincék akkor a tűzoltók mellett felhívom a városvezetést is!”
 • 2. kultura 2012. szeptember 19. 10:43
  „kukszi csalódtam benned azt hittem az eddigi hozzászólásaidból hogy kicsit érted a " dolgot" most bebizonyítottad hogy csak...jár.Van a városnak plusz tizenkét milliója ? Ja hogy mínuszban van! Persze a kötvénypénzből. Mi köze ennek a nagy tudású munkatársaknak? Vagy ugyan csak jól értesült vagy, és eltereled a figyelmet .Egy dologért lehet a polgármestert kárhoztatni, hogy nem beszél,és ez nagy hiba,meg hogy komolyan vette a közös megegyezést.Az látod tényleg a nevetséges!!”
 • 1. kukszi 2012. szeptember 19. 08:08
  „Sajnos Csornán minden elúszik !!
  Csak , félő esős tavasz esetén a város nyugati része és a határ is elúszik.

  Polgármester Úr,miért nem előre gondolkodik ??? ,ilyenkor hol vannak a nagy tudású munkatársai,
  akikért tűzbe menne ???
  Talán ezért is a képviselőket hibáztatja,ez már nevetséges !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A héten elkezdődhet a vágás Kapuváron?

A beígért hétfő helyett néhány napot tolódik a vágás megkezdése a kapuvári húsgyárban. A tulajdonos… Tovább olvasom