Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Idén majd ötvenmillió forintot fordítottak az utakra

Ebben az évben hét utca burkolatát újították fel Csornán. Erre a célra saját forrásból csaknem 50 millió forint állt rendelkezésre, ám vélhetően nem lesz ez mindig így.
Útavatás: A rekultívos pénzből több mint két kilométeren.
Csorna az idén 49 millió forintot költött a város közútjainak felújítására, ráadásul ezt az összeget saját forrásból biztosították. Erre úgy nyílt lehetőség – Papp József polgármester szavai szerint –, hogy júniusban megérkezett a sokat vitatott 84 millió forint a Rekultív kft.-től.
Ebben az esztendőben a Bem József, az Ady Endre, a Komáromi, a Vadász, a Sport, az Irinyi és a Táncsics Mihály utcát újították fel, összesen 2280 folyóméteren.

Ebbe a körbe tartozik még a Petőfi Sándor utca, ám ott egyelőre gázvezeték-építés folyik, így az jövő március 31-ig készül el. A kivitelezésre a gazdasági bizottság pályázatot írt ki, és két társaság nyerte el a munkát. A Táncsics Mihály utcát a Lang–Szolg kft., a többit pedig a Swietelsky kft. újította fel. Különösen jelentős a Táncsics utca felújítása, hisz ez olyan gyűjtőút, amelyhez tizenhárom utca csatlakozik.

Miként pénteken reggel a Táncsics és az Árpád utcák kereszteződésében megtartott útavatáson Papp József polgármester elmondta: tudják, hogy ezzel a nagy lépéssel nem értek célba, még sok munka van hátra. Azzal is tisztában vannak, hogy 50 millió forint nem minden évben áll rendelkezésre ahhoz, hogy az utakat felújítsák. Ugyanakkor ez a legnagyobb elvárás az önkormányzattal szemben és ennek a jövőben is szeretnének megfelelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bérlakások átadása Csornán

Csornán mostanra száz fölé emelkedett az önkormányzati bérlakások száma. A város vezetői a… Tovább olvasom