Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Idén is többszázan zarándokoltak el a szanyi búcsúba - fotók

A hétvégén ismét többszázan zarándokoltak el Szanyba, hogy részt vegyenek a Szent Anna napi ünnepi szentmiséken.

Szombatonen este gyertyás körmenettel kérték Jézus nagyanyjának közbenjárást. Vasárnap délelőtt dr. Galavits József székesegyházi kanonok, teológiai tanár, szentszéki bíró mondott szentbeszédet.

Arról beszélt a híveknek, hogy Szent Anna tanít bennünket arra, hogy egyszer majd kiderül, mi értelme volt életünkben a szenvedéseknek, a megpróbáltatásoknak.

Tóth Imre szanyi plébános az ünneppel kapcsolatban elmondta: Földi életünkben egy zarándokutat járunk, a hazánk a mennyben van. Közben találkozunk útkereszteződésekkel, sok a buktató, sokszor kerülünk zsákutcába.


Szanyi búcsú - fotók: Cs. Kovács Attila.

A Szent Anna kápolna, az ottani búcsúi szentmisék az eligazodásunkat segítik. A zarándokok visszatalálhatnak a helyes útra, mert Szent Anna megmutatja mi az igazán értékes a mai világban. Mi az, amihez érdemes ragaszkodni és ami elvezet bennünket az örök életre.

"Tapasztalatom egyébként, hogy az emberek ragaszkodnak a hagyományokhoz. E hétvégén is volt egy pápai csoport, akik gyalogszerrel érkeztek hozzánk.

A zarándokok, lemondva a kényelemről, a fáradságot felajánlják szeretteikért, önmagukért, a bűnök bocsánatáért" - jegyezte meg Imre atya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbólintott a volánnál: a sofőr és felesége is súlyosan megsérült Farádnál

Súlyos sérüléssel járó baleset történt szombat délután Farádon: egy ház előtti kocsibejárón álló… Tovább olvasom