Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Idén hat kapuvári utcát újítanak fel

Kapuvár - Már folynak a munkálatok a Bercsényi utcában és lassan megkezdik a Margit híd utca felújítását. A város költségvetéséből idén hat utca javítását tervezik.

A szűkös költségvetés ellenére idén hat kapuvári utcát újítanak fel, köztük olyan forgalmasakat, mint a Bercsényi, a Margit híd utca vagy a sűrű kátyúiról ˝híres˝ Hunyadi. A város saját költségvetéséből közel hatvanmillió forintot szán az utcák rendbetételére, amihez még tízmillió forintos pályázati pénzt szereztek.

A kapuvári utak szükséges és lehetséges javításairól szólva Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője megjegyezte, a lehetőségek korlátlanok, a források azonban szűkre szabottak. A város egyik legforgalmasabb utcájának számító Bercsényi utca javítási munkálatai a napokban már folynak. Ezen az utcán zajlik a város buszforgalmának zöme, amit tetéz az is, hogy a centrumot elkerülni szándékozók kedvelt kerülőútja is ez. A város erre tízmillió forint pályázati pénzt kapott. Ezzel együtt is közel 43 millióba kerül az utca burkolatának teljes javítása, szegélykövezése és a vízelvezető rendszer burkolása. Vertetics István hozzátette, sajnos a járdák építése nem fért bele a javítási keretbe. – Olyan helyeken – például a gartai óvoda –, ahol balesetveszélyes a közlekedés vagy más módon szükséges a járda építése, az önkormányzat ez utóbbit elvégzi, ám a keret nem lesz elég a teljes járdafelújításra – mondta Vertetics István. Kijelentette, a városháza az alapanyagot biztosítja, a lakók a munkaerejüket hozzátéve javíthatják házuk előtt a járdát. Az utcáról szólva még tudatta: a sportpálya kerítése mentén egyelőre füvesítenek, a későbbiekben szó lehet parkolók kialakításáról is. A városfejlesztési iroda vezetője beszámolt arról, a Rába sor felújítása már befejeződött, a Kölcsey és Magyar utca közti szakasz rendezése mintegy ötmillió forintjába került a helyi büdzsének.

Július közepére kész lesz: A város egyik legforgalmasabb utcájának számító Bercsényi utca javítási munkálatai már folynak.
Július közepére kész lesz: A város egyik legforgalmasabb utcájának számító Bercsényi utca javítási munkálatai már folynak.

Másik fontos útszakasza a kapuvári belvárosnak a Margit híd utca úgynevezett S kanyarja. Ez a szakasz most bekerült a felújítandók közé. Júliusban kezdik meg a munkákat a Damjanich és a Szent László utca közti szakaszon. A helyi költségvetésnek a kétrétegű aszfaltozás és az árokrendezés hat és fél millió forintjába kerül.

Két és fél milliót fizet a város a Szigethy Attila utca déli oldalának javítására, valamint közel kilencmilliót a Hunyadi utca Széchenyi és Kölcsey utcák közti szakaszára. Idén még sor kerül az OMV-kút menti bekötőút javítására is, erre valamivel több mint négymilliót szánnak.

Olvasóink írták

 • 9. VIDIKI 2009. július 04. 22:33
  „Úgy látom a Kapuvári önkormányzat hiába tesz meg mindent a városért ,lásd a működési hiány lefaragása,
  fölújítások,hiába még mindíg sok az ellendrukker.
  A sok okosnak,ha egy út vízelvezetése megodott az szinte örök.
  Mert a víznek esze van!! Dombnak fölfelé nem folyik.”
 • 8. SzÁ 2009. július 02. 20:13
  „Európai minőségű akkor lenne egy út, ha felszednék 70 cm mélyen és az alapoktól kezdenék az építését.
  Persze akkor nem lehetne 6 utcát megcsinálni, hanem csak 2-3-at, de az még 100 év múlva is út lenne.
  Nem, mint most, hogy betömik a gödröket, húznak rá 10 cm réteg aszfaltot és hú de jó, van új utunk.
  Amíg itt tart az ország vezetőinek gondolkodása, addig Magyarország nem lesz, hanem csak volt!!!

  Valahogy így kellene nálunk is csinálni:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_%C3%BAt%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s”
 • 7. 13.István 2009. július 02. 18:32
  „( azt az embert ) helyesen”
 • 6. 13.István 2009. július 02. 18:31
  „A Bercsényi utcáról és annak minőségéről irtam, nem pedig a parkolásról !!!
  Csak sajnálom azt azembert akinek szövegértési gondja van, habár M . Bálint
  ezt akarta.
  Parkolásért,sem mikuláscsomagot,sem kerékbilincset nem kaptam!!”
 • 5. bugriskin 2009. július 02. 06:59
  „13.István olvasótársam meg fizethet az újonnan kialakított parkolóhelyeken bőven! Az emelt díjú parkolást is érdemes számba venni, ha elindulsz hazulról!”
 • 4. 13.István 2009. július 01. 22:46
  „A Bercsényi utcát nézve ez már Európai minőségű lesz.Itt már lehet partvissal is utcát takarítani,mint
  Ausztriában.”
 • 3. ladylexy 2009. június 30. 21:00
  „ez idáig szép és jo hogy megcsinálják az utakat itt kapuváron de lagalább mindenki csiinálná a dolgát mert kb egy nap dolgoznak a munkások vagy 3 orát és enyi.De nem bántani akarom a munkásokat.Söt örüök neki hogy most ez is meglesz.Kapuvár nevében köszönjük szépen.És még valami valaki nem tudja jövöre a györi ut is szobajön?Vagy az ugy marad gödrösen?”
 • 2. fmoni20 2009. június 29. 20:23
  „"Másik fontos útszakasza a kapuvári belvárosnak a Margit híd utca úgynevezett S kanyarja. Ez a szakasz most bekerült a felújítandók közé. Júliusban kezdik meg a munkákat a Damjanich és a Szent László utca közti szakaszon."

  Ezt a részt azért pontosítanám: ezt az útszakaszt már lassan 2 hete elkezdték felújítani!!!”
 • 1. tatira 2009. június 29. 19:41
  „Nagyon szép játszótér is készül a házhelyben és járda stb felújitások,igaz most a közlekedésben parkolásokban van káosz, de szép lesz nagyon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan év után újra az egykori iskolában

Beled - A beledi első általános iskola egykori - 1948-1949-ben végzett - tanulói a minap tartották… Tovább olvasom