Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Idén három új tűzoltó jármű

Ebben az évben eddig két gépjárművel gyarapodott a csornai tűzoltóság eszközállománya.
Szerdán évértékelő állománygyűlést tartottak a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Funk József ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: mind a csornai parancsnokság, mind az igazgatóság eredményesen zárta a 2005-ös évet. A csornai tűzoltók kiemelkedő teljesítménye azért is jelentős, mivel parancsnokváltás volt év közben. Az új vezetők bizonyították, hogy sikeresen tudják irányítani a tűzoltóság tevékenységét, így nem volt törés a szakmai munka területén.

A parancsnok, Rácz Imre alezredes kiemelte: az idei első két hónapban két gépjárművet szereztek be. Sikerült kicserélni a magasból mentő, 1970-ben gyártott járművet egy 1990-es évjáratúra, miután megvásárolták a nyíregyházi tűzoltóságtól. A másik gépjármű egy Fiat Ducato, amivel közúti balesetekhez, műszaki mentésekhez vonulnak. Ezzel a különleges tehergépjárművet és a Lada Nivát váltják ki.
Papp József polgármester bejelentette: a közelmúltban megkapták a belügyminiszter levelét, mely szerint március végéig ki kell fizetni az új vízszállító jármű önrészét, ami 12 millió forint. A vízszállító beszerzéséhez az állam 60 millió forint támogatást nyújt. A csornai tűzoltók májusban kapják meg az új járművet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az uniós költségvetésből finanszírozzák

A termálfejlesztés megvalósítása érdekében Csorna önkormányzata és a német G1 Kft. Virág Termál Csorna Kft. néven gazdasági társaságot hozott létre. A társasági szerződést tegnap délben írta alá a városházán Papp József polgármester és a G1 Kft. ügyvezetője, Peter Gooss. A gazdasági társaságban hatvan százalék az önkormányzat, negyven százalék a német partner részesedése. Tovább olvasom