Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Idén csak a Széchenyi utca újul meg Kapuváron

Az elmúlt három évben a kapuvári önkormányzat mintegy százmillió forintból újíttatta fel a városi utcák egy részét. Idén a Széchenyi van soron hatvanmillióból.

Mintegy hatvanmillió forintot tett félre Kapuvár idén a Széchenyi utca rekonstrukciójára. A helyi költségvetésbe jelenleg ez az egy utca került be, ám ha a bevételek úgy alakulnak, további utcafelújításra is sor kerülhet. A Széchenyiben burkolatfelújításra és a vízelvezető árkok javítására számíthatnak az ott lakók.

Egyikük, Szakály Györgyné lapunknak elmondta, a napjainkra egy-két helyen szinte teljesen betemetett árkok mellett az utca szélességével is gondok vannak. – Csapadékos időben szinte elviselhetetlen a közlekedés a Széchenyi utcában – mondta a lakó.

Az utca felújítására kiírt közbeszerzési eljárás már tart, az idei évben mindenképpen befejezik a kivitelezési munkálatokat is a város egyik terelőutcájában. A Beled felé kivezető Kossuth és Rákóczi utcák lezárásakor a Széchenyi utcára terelik a főút forgalmát, ezért is szükséges a mielőbbi javítás.

– Egyelőre nem terveztünk be az idei büdzsébe más utcát. Amennyiben bevételeink úgy alakulnak, esetleg továbbiakra is sor kerülhet – jelentette ki Hámori György polgármester. Mint hangsúlyozta, a költségvetés elsődleges szempontja a stabilitás, hiszen az idén záródó nagy projektek önrészét a kapuváriak saját zsebből finanszírozzák.

A Széchenyi utcában burkolatfelújításra és a vízelvezető árkok javítására számíthatnak az ott lakók.
Az évek óta tartó takarékosság mellett is 2007 és 2009 között a városháza közel százmillió forintot fordított a kapuvári utcák rendbetételére. Ezek közül is kiemelkedik a Bercsényi utca teljes rekonstrukciója a maga 46 milliójával, de például ugyanezen három év alatt a helyi költségvetés évente 10–10 millió forintot költött járdákra és csapadékvíz-elvezetésre.

Nagyobb – tízmilliós – útfelújítások voltak még az Égés utcában, de jelentős költséggel javítottak az Ady, a Szigethy Attila utcában és többek közt a Rába soron is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorkiállítás Hövejen

A Kapuvár–beledi kistérség amatőr alkotóművészeinek vándorkiállítása nyílt meg Hövejen. Tovább olvasom