Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Idegen nyelvű könyvtár a rábapordányi iskolában

Idegen nyelvű könyvtárat hoztak létre a rábapordányi általános iskolában. Az intézmény törekvéseit a Tempus Közalapítvány támogatta.
A Tempus Közalapítvány Világnyelv programján idegen nyelvű könyvtár létrehozásához nyert támogatást a rábapordányi általános iskola. A beruházásra 600 ezer forintot kaptak, a gyerekek máris nagy kedvvel forgatják az új kiadványokat.

Vecseyné Kocsis Edit, az iskola tanára a Kisalföldnek elmondta: ez idáig két idegen nyelvű könyvtár volt a megyében, a legutóbbi pályázattal újabb három iskolában van ilyen. A rábapordányiakkal együtt a csornai Hunyadi-gimnázium, illetve a győrszemerei általános iskola nyert a pályázaton.

– A pénzből egy, a munkát segítő számítógépet is vásárolhattunk – mondta Vecseyné Kocsis Edit. – Ezenkívül angol és német nyelvű dokumentumokat, kiadványokat, hanghordozókat, CD-ket, DVD-ket szereztünk be. A pályázati támogatásból a foglalkozásokat is finanszírozhatjuk. Lehetőségünk van rendezvények szervezésére, illetve szórólapok készítésére.

A rábapordányi gyerekeknek nyelvtanár segít eligazodni az idegen nyelvű kiadványok között. A pályázat előírja a nyertes intézményeknek, hogy a környéken is népszerűsítsék az idegen nyelvet. Ennek megfelelően Rábapordányban várják a szomszédos települések tanulóit, pedagógusait is, akik szintén olvashatják, hallgathatják az anyagot. A közeljövőben angol és német nyelvű szavaló- és énekversenyt is rendeznek.

– Az idegen nyelvű könyvek eddig sem hiányoztak iskolánkból, hiszen bécsi testvérintézményünktől kaptunk ajándékba. Emellett a faluban ingatlant vásároló, letelepedő külföldiek is adományoztak könyveket. A pályázatnak folytatása is van, hiszen a fenntartásra is lehet támogatást nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre már csak az új rendezési terveket lehet alkalmazni

Stipkovits Tamás, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője – aki felügyeli az építési hatóság munkáját is – elmondta: a hatóság illetékességi területén az építési engedélyek száma is nőtt. Tavalyelőtt négyszáztíz, az elmúlt évben ötszázöt engedélyt adtak ki. Ezzel szemben 2006-ban kevesebb használatbavételi engedély született, mint egy évvel korábban. Tovább olvasom