Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Huszonötmillió forintból korszerűsíthettek

Csorna - Huszonötmillió forintos beruházáson van túl a csornai katolikus közoktatási központ.

Fejlesztették a tantermeket, az óvodát, az udvari játékokat és a sportpályát.

Jelentős, 25 millió forintos fejlesztést végeztek el a közelmúltban a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központban. Az intézmény a fenntartó hozzájárulásából, a szülők adakozásából, rendezvények bevételéből finanszírozta a beruházásokat. Sokat áldoztak például a sportlétesítmények korszerűsítésére.

Fehér Lászlóné igazgató portálunknak elmondta: az iskolai tantermek teljes felújítása befejeződik az idén. Valamennyi helyiségben új bútorok állnak a diákok rendelkezésére. Az óvoda udvarán lévő játékok európai uniós szabványosítása is megtörtént. A legkisebbek már teljes biztonságban tölthetik idejüket a szabadban. Az iskolai sportpálya mellett futópályát alakítottak ki, jelentős anyagi ráfordítással.

– Az udvar burkolásának is végére értünk. Esztétikus térkövezetet kapott a terület – jegyezte meg az intézményvezető. – Elkészült a korszerű futópálya, melyhez a csornai Babos család ajándékozott két rajtgépet.

Az új futópályához a Babos család ajándékozott két rajtgépet az intézménynek.
Az új futópályához a Babos család ajándékozott két rajtgépet az intézménynek.

Megmagasítottuk a pálya menti kerítést a főút mellett és a labdafogó hálókat is felszereltettük. A tornateremnél felújítottuk a leányöltözőt vizesblokkal együtt. Megszépült a tanári szoba is, új padozat, új bútorzat került a helyiségbe. Kollégáim komfortosabb körülmények között készülhetnek a tanóráikra.

Nem csak a tárgyi feltételek javítására gondoltak a Rákócziban. Az intézmény szellemiségét hűen tükröző új zászlót a közelmúltban szentelték meg. Szent Gellért, a katolikus iskolák védőszentjének ünnepén dr. Pápai Lajos megyés püspök áldotta meg a lobogót a győri bazilikában. Motívumaként az Isteni Megváltó Leányai szerzetesrend feszületét választották. Azért ezt, mert az intézmény épülete ma is a rend tulajdona. Az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek működtettek benne egykor leányiskolát, óvodát.

˝Mi így próbáltunk visszatérni a gyökerekhez. Szerettünk volna ezzel is köszönetet mondani a kedves nővéreknek azért a munkáért, melyet előttünk hosszú évekig a városban végeztek˝ – fogalmazott Fehér Lászlóné.

 

Olvasóink írták

  • 2. miro132 2009. október 10. 20:08
    „micsoda_? kotelezo mise a tanaroknak vasarnap? ez azert eleg durva.. Vargáné Győrvári Katalin ott dolgozik még? Ha igen akkor Ő ott kicsoda micsoda?”
  • 1. Goldman 2009. október 07. 08:06
    „Nos, már csak a felfogáson kellene változtatni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamar elfogyott a Guinness-pecsenye Kapuváron - fotókkal!

Tízezer adag pecsenyével Guinness-rekordot állított fel a 40 éves város. Galéria, videók! Tovább olvasom