Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Huszonöt torony épülhet még a Rábaközben

Rábaköz - A kapuvári és kisfaludi mellett Rábapordány és Bágyogszovát térségében is készülhetnek szélerőművek. A projekt fejlesztője szerint a szakhatóságok újabb kvótáira várnak: a kétéves beruházási határidő elfogadható.
A Kapuvár és Kisfalud térségében létesítendő szélparkok mellett mégis folytatódik a Rábapordány és Bágyogszovát környékén tervezett szélerőmű-beruházás. A Hárskuti Megújuló Energia Központ Kft. ügyvezetője, Radzik Károly elmondta, az EETEK Holding megbízásából dolgoznak a rábaközi beruházáson. Radzik hangsúlyozta, a két település környékére huszonöt, egyenként két megawattos tornyot terveznek. A projekt környezetvédelmi engedélye már kész.

– Azon hírek, miszerint megálltunk volna a munkával, talán onnan keletkeztek, hogy a helyi áramszolgáltató jó ideig nem tudott csatlakozási pontot adni arra, hogy a megtermelt áramot rátöltsük az országos hálózatra – mondta az ügyvezető. A csatlakozási pontot nemrég sikerült tisztázni, a szervezés ezáltal beindult. Arra a kérdésre, hogy a kapuvárihoz hasonlóan két év elég lesz a beruházás befejezéséhez,

Két év alatt ilyen lehet a rábapordányi határ.
Két év alatt ilyen lehet a rábapordányi határ.

Radzik Károly kijelentette, egyelőre jósolni sem tud az építés befejezésének határidejéről.

Véleménye szerint a már 330 megawattra kiadott létesítési engedélyeknek az utóbbi két évben valamivel kevesebb mint a fele valósult meg.

Úgy véli, a maradék egy része még elkezdődhet, ám arra is van példa, hogy a kvótákkal mások csak kereskednek. – Ha a hatóságok újabb kvótákat adnak ki, akkor esetleg tudjuk tartani a kétéves megvalósulási határidőt – mondta az ügyvezető. Hozzátette, szomorúan látja, hogy a mai gáz- és kőolajipari helyzetben a hatóságok gördítik a legnagyobb akadályokat a szélparkok megvalósulása elé.

Olvasóink írták

  • 2. k 2009. február 16. 17:22
    „"szomorúan látja, hogy a mai gáz- és kőolajipari helyzetben a hatóságok gördítik a legnagyobb akadályokat a szélparkok megvalósulása elé. " <-------- ezzel mindent elmondott. Sajnos ez van.”
  • 1. matriné 2009. február 13. 18:17
    „Nem semmi! Eyg olyan korban, ahol acsatornapatkányok a lakossággal fizettet árammal nyomtattatják ki a szennyvizet a szintén a lakosság pénz épített csatornába ! Így nők csak is a pénz zsebeli be vastagon. vajon nem lehetne víz tornyokat is építeni a falvakba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészséges életről

Az Ujhelyi Imre élelmiszer-ipari iskola sikerrel pályázott a megyei önkormányzat egészségmegőrzést,… Tovább olvasom