Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Huszonöt álláshely szünik meg a csornai kórházban

Csorna - Huszonöt dolgozót bocsátanak el a csornai Margit Kórházból. Többek között erről döntött a város képviselő-testülete az intézmény stabilizációját célzó intézkedési terv kidolgozásával megbízott társaság javaslatára.
Elsőként a Margit kórház helyzetével foglalkozott hétfő délutáni ülésén Csorna képviselő-testülete. Az intézmény stabilizációját célzó intézkedési terv kidolgozásával megbízott Integra Consulting Zrt. javaslatára a kórházban huszonöt álláshely megszüntetésére van szükség, mert a jelenlegi bérköltségek meghaladják a várható OEP-bevételt. Többek között négy orvos, öt asszisztens, hét segédápoló elbocsátására tettek javaslatot. A létszámcsökkentés eredményeként az alkalmazottak létszáma kétszázhatvankilencről kétszáznegyvennégyre csökken.
Oberfrank Ferenc, az Integra Consulting Zrt. képviseletében kifejtette: konszenzussal született meg a döntés az elengedhetetlen létszámcsökkentésről, ám ezzel nem gyengül a kórház szakmai munkája. Mint fogalmazott, az intézkedésre azért van szükség, hogy Csornának hosszú távon legyen kórháza.

Hozzátette: fontos, hogy erős társadalmi támogatottsága legyen az intézmény megmentésének. Dr. Krizmanich Mária igazgató főorvos is a létszámcsökkentés szükségességét hangoztatta. A testület tíz igen szavazattal egy ellenében és négy tartózkodás mellett elfogadta a határozati javaslatot. A státusokat szeptember 18-tól csökkentik. A létszámcsökkentéssel kapcsolatban élni kívánnak a költségvetésben foglalt pályázati lehetőséggel. Az önkormányzat – egyebek mellett – vállalja, hogy a következő öt éven belül a most megszüntetett álláshelyeket nem állítja vissza.

A továbbiakban a képviselő-testület tudomásul vette az önkormányzat idei költségvetésének első félévi teljesüléséről szóló tájékoztatót. Az önkormányzat az első fél évben 1 milliárd 819 millió 829 ezer forint bevétellel és 1 milliárd 744 millió 306 ezer forint kiadással gazdálkodott.
Döntöttek arról is, hogy a Laky Döme utca 1. szám alatti önkormányzati épület első emeletén lévő három, összesen 56 négyzetméteres helyiséget október elsejétől közérdekű célból határozott időre bérbe adja a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatalnak évente négyzetméterenként 10 ezer forint bérleti díjért. Ugyanezen épület földszintjén a többcélú kistérségi társulás 2008 november elsejétől évente négyzetméterenként szintén 10 ezer forintot fizet öt, összesen 163 négyzetméternyi irodáért.
A képviselők a pénzügyi és vagyonkezelő bizottságban betöltött tagságáról lemondott Krassné Bokory Márta helyére Márkusné Kakas Klementinát választották. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat jövő évi fordulójához.

A képviselő-testület egyetértett a Széchenyi-iskola épületének akadálymentesítését és napközi otthonos foglalkozás szervezését célzó „Esélyegyenlőség iskolája" elnevezésű projekt koncepció benyújtásával.Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalogató családi napközi Hövejen

Hövej - A höveji önkormányzat határozott arról, hogy óvodásaikat egy kisfaludi óvodatársulásba… Tovább olvasom