Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Huszonkétmilliós fejlesztés a sporttelepen

Turisztikai beruházásról, költségvetésről és városi épületek sorsáról tárgyalt hétfőn a kapuvári képviselő-testület. Az ülés előtt diákokat köszöntöttek.
A sportban, kultúrában és a tanulásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó kapuvári diákok elismerésével kezdődött a helyi önkormányzat képviselő-testületének hétfői ülése. A Sedes Sapientiae pályázat keretében tíz, a város általános iskoláiból tizenöt, a gimnázium kézilabdacsapatából tizenkét és a Castrum SC karatésaiból tizenegy diák vehetett át elismerő oklevelet Hámori György polgármestertől.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park tájékoztatója kapcsán a polgármester kijelentette, a nemzeti park és a város között meglévő jó kapcsolatot mi sem bizonyítja jobban, mint az éppen folyó, határon átnyúló turisztikai fejlesztés, melynek elemei a Rábaköz más településein is megjelennek, így többek közt a kapuvári kerékpárút, a Zrínyi parki pihenő és a Váti-tó környékének rendbetétele.

A költségvetési rendelet módosításának napirendjén elhangzott, a városnak még mindig nincsen folyószámlahitele. A plénum rendeletet alkotott a tiltott, közösségellenes magatartásokról, mellyel kapcsolatban Borsodi Tamás címzetes főjegyző úgy tájékoztatott, hogy tettenérés esetén ötvenezer forintig, közigazgatási bírság esetén százötvenezerig szankcionálható a rendelet be nem tartása. A napirendekkel kapcsolatban Puhl Imre képviselő megjegyezte, a városnak a mai napig nincs csendrendelete, melyhez Németh Csóka Gábor alpolgármester hozzátette, a ciklus következő két évében mindenképpen sor kerül ennek megalkotására.

Ugyancsak döntés született a helyi állattartási szabályokról. A napirenddel kapcsolatban elhangzott, az intézmények százméteres körzetében továbbra is tilos a haszonállatok tartása a városban.

A testületi ülésen szó volt a Kapuvári Sportegyesület (KSE) pályájának fejlesztéséről is. A munkákra mintegy tizennyolcmillió forint pályázati pénzt nyert az önkormányzat. Az önrésszel együtt 22,5 millió forintos munkák során többek közt nyílászárócserére, kerítésjavításra és egyéb munkálatokra kerül sor.

A képviselők elé került a Szent István utca egyik házának kérdése is. Az Esterházy sétány főépülete és a Szent István utca jobb oldali épülete közé beékelődött ház már évek óta rontja a városképet. Az épület javítása azonban máig nem történt meg, a képviselők most év végéig szabtak határidőt az ingatlan sorsának rendezésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szanyi Bokrétától Boldog Apor püspökig

A Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata Szanyban tartotta meg nemrégiben a harmadik… Tovább olvasom