Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Huszonhétmilliós fejlesztés Beledben

Huszonhétmillió forintból fejlesztik Beledben az Egyesített Szociális Szolgáltató Központot. Az intézmény bővül és kívül-belül megújul.

– A helyi Egyesített Szociális Szolgáltató Központ huszonnégymillió forintot nyert pályázaton, melyhez a beledi költségvetés hárommillióval járult hozzá – tájékoztatott Tompáné Balogh Mária polgármester.

A beledi intézmény külső és belső felújításával elkészültek, áll az udvari játszótér is, jelenleg a bútorok és eszközök beszerzése tart. Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető elmondta: a szolgáltatások növekvő számához és színvonalához feltétlenül szükséges volt a beledi intézmény bővítése. Az egykori orvosi rendelő helyére a családi napközi költözik, számos szolgáltatóhellyel és irodával bővült Beled intézménye.

– A szolgáltatásokhoz csatlakozik a jövő évtől Cirák és Gyóró is, sőt, sok Csorna környéki település is a belediek segítségét veszi igénybe 2011-től – mondta a kisváros polgármestere.

A bővítés során egységes környezetet alakítottak ki a felújított intézményben, növelve az ellátottak komfortérzetét és az ellátások színvonalát. Az intézmény udvarát parkosították, járdákat, pihenőket alakítottak ki a helyieknek és a szociális központ ellátottjainak. A belső rész kialakítása 90 százalékos készültségű, a bútorzatot és berendezéseket most vásárolják meg. A teljes akadálymentesítés mellett kerékpárok beszerzését is tartalmazza a pályázat, megkönnyítve az ellátottak, az intézményben dolgozók munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszezer forintot kap minden újszülött Szilban

Babakötvénnyel, húszezer forintos takaréklevéllel köszönti a szili önkormányzat a falu… Tovább olvasom