Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Húszmillióval több fejlesztésre

Fellélegezhettek Csornán az önkormányzati intézmények vezetői, mivel a képviselő-testület pénzügyi bizottsága az igények összegyűjtése után talált húszmillió forintot kisebb-nagyobb fejlesztéseikre.
A csornai önkormányzat rendkívüli bevételéből húszmillió forintot juttatott a város intézményeinek. Az összeget a benyújtott igények alapján a pénzügyi bizottság osztotta fel. Balogh János bizottsági elnök elmondta: végigjárták az intézményeket, meggyőződtek az igények jogosságáról, és egyetlen kérést sem kellett elutasítani.
A lista meglehetősen terjedelmes, a mosogatócserétől a számítógép-beszerzésig sok minden található rajta. Néhány ezek közül: a Széchenyi István Általános Iskola négymillió forintot kapott második informatika- és technikaterem kialakítására, vizesblokkok, radiátorok javítására, számítógépek, padok, székek beszerzésére.

Cserék, pótlások

A Városi Művelődési Központban az esőcsatorna cseréjét és a főbejárat akadálymentesítését végeztethetik el a rendelkezésre álló 1,6 millió forintból. A Martincsevics Károly Városi Könyvtár másfél milliót költhet könyvbeszerzésre és számítógépes programra. A Népjóléti Szolgálat számítógépet és fénymásolót kíván beszerezni, valamint a bejárati ajtó cseréjét tervezik. Ezenkívül az idősek klubja társalgójának ablakát és egy hűtőszekrényt cseréltetnek ki, a konyhában pedig pótolják a hiányzó csempét. Minderre 1 millió 260 ezer forintot költöttek. A Hunyadi-gimnáziumban bojlercsere, a tornatermi vizesblokk javítása, informatikai teremhez riasztó beszerzése, továbbá bútor vásárlása a feladat a rendelkezésre álló 850 ezer forintból. A Csukás-szakközépiskola fűtéscső- és esőcsatorna-cserére 1 millió 603 ezer forintot fordíthat. Részesült még az összegből a Kossuth Lajos-szakiskola, a Kerényi György Művészeti I skola, a napközi otthonos óvoda, a Városi Bölcsőde és a Városi Kincstár is.

Jól jött a segítség

Pájer Imre, az oktatási központ igazgatója elmondta; jól jött a tagintézményeknek a segítség, de ezzel csak a pillanatnyi legsúlyosabb gondokon enyhítenek. A végső megoldást – például a Hunyadi-gimnázium esetében – az jelenti, ha a remélt 260 millió forint pályázati pénzből elkezdődhet a tervezett felújítás. Az igazgató szerint a címzett támogatás elérhető közelségbe került, hisz december közepéig el kell készülniük a terveknek. Sebestyén Katalin könyvtárigazgató örömének adott hangot, hogy a pénzből olyan beszerzéseket realizálhattak, amire az elmúlt esztendőkben nem volt lehetőség, hisz öt éve változatlanul 1,2 millió forint jutott ilyen célra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén majd ötvenmillió forintot fordítottak az utakra

Ebben az évben hét utca burkolatát újították fel Csornán. Erre a célra saját forrásból csaknem 50… Tovább olvasom