Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Húszmilliós átépítés a belgyógyászaton

Az eddigi 26 milliót követően újabb 20 milliós beruházást valósít meg a kapuvári kórház. Most a krónikus belgyógyászat fejlesztése van soron.

Húszmillió forintos – önerős – kórházi fejlesztésre adta áldását a minap a kapuvári képviselő-testület. A pénzből, a jelenlegi nagyberuházásokból kimaradt krónikus belgyógyászat (B épület) akadálymentesítését végzik el.

– A 2007-es átalakítás során már terveztük a jelenlegi beruházást, ám két épületbe tudtunk szerelni liftet, a B épület viszont ez idáig kimaradt – mondta dr. Benedek Zoltán főigazgató. Az épületben működő krónikus belgyógyászati osztály két emeleten helyezkedik el, zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen a lift és az akadálymentesítés. A beruházáshoz szükséges húszmillió forintot az intézmény saját költségvetéséből biztosítja, melyből tűzbiztos liftet szerelnek az épületbe.

˝B˝ épület, Benedek főigazgató: ˝Húszmillió forintot költünk akadálymentesítésre.˝
˝B˝ épület, Benedek főigazgató: ˝Húszmillió forintot költünk akadálymentesítésre.˝

A krónikus belgyógyászat két emeleten helyezkedik el, működéséhez elengedhetetlen a lift és az akadálymentesítés.
– A terv része annak a programnak, melyet – a nagyberuházásokon kívül – a kórház középtávon tervez és amely biztosítja az intézményben az akadálymentes, biztonságos és fejlődő betegellátást – mondta a főigazgató. A tervezett beruházást már megelőzte több saját erős fejlesztés, többek között a tűzivíz-hálózat kiépítése, a most zajló fül-orr-gégészeti eszközbeszerzés, a krónikus belgyógyászat vizesblokkjainak felújítása vagy a szemészeti eszközök beszerzése. A kapuvári kórház beruházásra, fejlesztésre saját erőből az elmúlt időszakban mintegy huszonhatmillió forintot költött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolfalva elszabadul Bősárkányban

Az 5. Hell Vill várja a punk hardcore koncertek kedvelőit Bősárkányban szombaton. Igazi ˝zúzós˝… Tovább olvasom