Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Húszmillióból készül az új rendelő Gyórón

Hála az előző ciklusok gazdálkodásának, biztosított a jövőbeni fejlesztési pályázatok önrésze Gyóróban. Az új orvosi rendelőt tavasszal átadják, további terveikben a községháza felújítása és öregek napközije is szerepel.

Ötödik ciklusát kezdte meg októbertől Ötvös László gyórói polgármester. Ahogy lapunknak elmondta, véleménye szerint az elmúlt ciklus jó gazdálkodásának eredményeképpen a település rendelkezik azokkal az anyagiakkal, melyek a következő négy év fejlesztéseihez jó alapot teremtenek.

– Kiemelném a most is zajló orvosi rendelő kialakítását, melynek húszmilliós költségéből mintegy tizenhétmillió forintot pályázaton nyert a település – mondta a polgármester. Hozzátette, a kilencvenes évek elején még nem vágtak volna bele ilyen bátran a fejlesztésekbe, hiszen a település kasszája majdhogynem üres volt, még pályázati önrészre sem futotta. – Azóta az előző ciklusokban az önkormányzati utakat is rendbe tettük, ám még egy nagy feladat vár ránk: a szennyvízhálózat kiépítése – mondta Ötvös László.

Az új rendelő építési munkálataira is felügyel Horváth Roland, aki a helyi falugondnoki teendőket tavaly január óta látja el.
Az új rendelő építési munkálataira is felügyel Horváth Roland, aki a helyi falugondnoki teendőket tavaly január óta látja el.

Hangsúlyozta azonban, a munkák 100–150 milliós költségeit csak pályázati forrásokból tudják előteremteni, hiszen sem a község kasszája, sem a lakosság nem terhelhető tovább.

A rendelő építésének húszmilliós költségéből mintegy tizenhétmillió forintot pályázaton nyert Gyóró.
Ötvös László Gyóró legégetőbb problémájának a lakosság elöregedését tartja, hiszen a közel négyszáz lakos több mint negyede nyugdíjas. – Három vállalkozás van helyben, ezek valamivel több mint harminc helybélinek adnak munkát, a többség ingázik – tette hozzá. A válság miatt a helyi vállalkozások helyzetét az iparűzési adó csökkentésével is igyekeztek javítani.

A most kezdődött négyéves ciklus tervei közt elsősorban az uniós normáknak megfelelő orvosi rendelő mielőbbi befejezését jelölte meg a polgármester. A munkák felügyeletét Horváth Roland falugondnok látja el, aki 2009 januárja óta tölti be a posztot. Bérére támogatott forrásokat vett igénybe a település. Az új rendelő munkálataira a harmadik pályázat nyert Gyóróban, melyből kívül-belül megújul a rendelő. Az időjárástól függően a jövő tavasztól vehetik birtokba a helybéliek.

A községháza egyéb tervei közt szerepel a polgármesteri hivatal nyílászáróinak cseréje és az egykori óvoda átalakítása. A jelenlegi hat óvodás gyermek Dénesfára jár.

– Csak ˝földön járó˝ tervekben gondolkodunk, de az óvoda átalakításával egy bentlakásos idősotthont szeretnénk kialakítani, ami némi munkahelyteremtéssel is járna, természetesen csak pályázati forrásokból – mondta Ötvös László gyórói polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2010. november 07. 03:33
    „Helyes ez a pasi van barátnője ? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamut `varázsol´ az ember kezébe Balázs - újabb videók a kapuvári bűvészsrácról

Most megismerhetik Balázs hamus trükkjét, s azt is láthatják, milyen kártyás mutatványok vannak még… Tovább olvasom