Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Húszmillió az időseknek

Kóny – Különböző pénzbeni támogatásaink vannak a 60 év felettiek számára. Többek között szociális segély, közgyógyellátás, ápolási díj és közlekedési támogatás. Ezek közé tartozik még a jelzőrendszer is, mely főleg egyedülálló időseknél van felszerelve, jelenleg 74 házban.
Az önkormányzat emellett a 60 év feletti egyedülállókat mentesítette a szemétdíj fizetése alól. 2008 márciusa óta új szolgáltatás a házi segítségnyújtás: két ápolónő segíti az időseket, például a bevásárlásban. Elindításakor a községháza 120 embernek ajánlotta ezt a lehetőséget, azonban kevesen éltek vele. Jelenleg húszan, ez a szám azonban folyamatosan növekszik. Az idősek klubjába a nehezebben mozgó embereket autóval szállítjuk reggel, este. Itt lehetőség van a napi háromszori étkezésre és vannak foglalkozások is. A nyugdíjasklubot is támogatja az község. Ez 60–70 tagú társaság, valamint a családsegítő szolgálat is igénybe vehető. Kóny összesen mintegy 20 millió forinttal támogatja az időseket a faluban. Amire igény van, azt biztosítjuk, jogszerű kérést nem utasítunk el – mondta Aller Imre, Kóny polgármestere, ám hozzátette – a valóságot nem tükröző SMS-ekre a továbbiakban nem reagál.


Kisalföld SMS

„Kóny polgármesterének. Csak azokat az időseket segíti, akik klubba járnak, aki egészségi okokból nem jár oda, annak semmilyen segítség nincs?" Egy kónyi idős

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkost gázolt a vonat Babótnál

Babót - Helyreállt a közlekedés a Győr-Sopron közötti vasútvonalon csütörtök délelőtt, miután a… Tovább olvasom