Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Húszezer forintot kap minden újszülött Szilban

Babakötvénnyel, húszezer forintos takaréklevéllel köszönti a szili önkormányzat a falu újszülöttjeit. Hét éve döntött így a település képviselő-testülete.

A kormányt megelőzve a szili önkormányzat már hét esztendővel ezelőtt kitalálta a babakötvény intézményét. Minden helyi újszülött 20–20 ezer forintról kap „borítékot", melyet majd tizennyolc évesen, a kamatokkal együtt használhatnak fel. Idén nyolcan születtek a faluban.

A település vezetői így próbálják gyermekvállalásra biztatni a fiatalokat. És arra is, hogy családalapítás után a községben maradjanak. Lengyel Lajos a most megtartott „kötvényünnepségen" biztatta is a szülőket: „Akiknek egy gyermekük van, legyen második is. Akiknek kettő, legyenek bátrak és legyenek háromgyerekesek" – mondta.

Lengyel Lajos polgármester adta át az önkormányzati kötvényt a szili újszülötteknek.
Lengyel Lajos polgármester adta át az önkormányzati kötvényt a szili újszülötteknek.

– A 2003-ban hozott határozat szerint húsz-húszezer forintot adunk át minden évben a kisgyerekes családoknak takaréklevélben – tájékoztatott Lengyel Lajos. – Tizennyolc évesen majd nyilván jól jön az életkezdéshez a kamatokkal növelt összeg. A szülők tetszésük szerint természetesen takarékoskodhatnak és tehetnek a pénzhez.

Az elmúlt hét esztendőben hetven kisgyerek született Szilban. 2003-ban öten voltak, 2004-ben már tízen. 2005-ben kilenc, 2006-ban nyolc, 2007-ben kilenc, 2008-ban tizenegy, 2009-ben tíz és idén is nyolc kötvényt osztott ki az önkormányzat. Emellett a babák még a számlavezető takarékszövetkezettől, illetve a helyi vöröskeresztes szervezettől vehetnek át ajándékot.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 09. 09:42
    „Hol, lesz ez a polgármester tizennyolc év múlva? No és ki garantálja e pénz értékállóságát?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maró folyadékot öntöttek az autóra Kapuváron

Megrongálta egy kapuvári tulajdonos sportkocsiját az egyelőre ismeretlen tettes. Tovább olvasom