Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Húsz varrónőt elbocsátanak

Húsz dolgozójától megválik a kapuvári Diadal Zrt. A leépítést a minőségi elvárásokkal indokolják.
Több napja tartja magát az a kapuvári szóbeszéd, hogy a város egyik ruhaipari cégénél leépítések lesznek. A helyi könnyűipar már évek óta hol fent, hol lent teljesít, a nyugati cégek bérmunkájának keletebbre telepítése miatt. A Ruhaipari Rt.-nél tavaly volt nagyobb mérvű leépítés, bár idén helyzetük javulni látszik. Kapuvár másik ruhaipari cége, a Diadal Zrt. esetében azonban igaznak bizonyultak a híresztelések. A részletekről Papp József, a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója tájékoztatta lapunkat.

– Sajnos a cégnél tényleg lesznek elbocsátások – kezdte Papp József. A társaság jelenleg hatszáztizenegy dolgozót foglalkoztat. Ahogy a vezérigazgató hangsúlyozta: a Nyugatra készülő termékek esetében a gyors termékváltás és a minőség a mérvadó napjainkban. A cég hatszáz dolgozónak tud kapacitást lekötni, középtávon is. Papp József szerint a minőségre való törekvés sajnos azt hozza magával, hogy azokat a dolgozókat, akik ezt nem tudják teljesíteni, el kell bocsátaniuk. Előreláthatóan mintegy húsz dolgozótól válik meg a vállalat. – A minimálbér alatti kereseteket feljavítottuk (lapunkban korábban már beszámoltunk róla – Kisalföld, 2005. december 16.), de ez hosszú távon megbosszulja magát, mert nem ösztönzi a minőségi munkát – jelentette ki a cégvezető. Úgy véli, átveszik a nyugati normákat, azok teljesíthetők is. Mint mondta, ezek nyolcvanszázalékos teljesítése esetén már több a kereset, mint a minimálbér.

Papp József a minap tárgyalt Pozsonyban a saját anyagos termelés beindításáról. Az úgynevezett Pozsony–Győr–Bécs arany háromszögben szeretnék megalapozni a cég jövőjét. Az elnök szerint a szlovákok az alapanyaggyártásban jeleskednek, a kapuváriak jók a konfekció terén és osztrák kereskedőre bíznák a nyugat-európai terjesztést. – A részvénytársaság elemi, hosszú távú érdeke ennek a termelési kooperációnak a kiépítése – mondta Papp József elnök-vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mezőőr esete az idegenekkel

A mezőőri munka során a látszat ellenére is adódhatnak nehéz pillanatok. Az egykor… Tovább olvasom