Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Húsz nagycsalád pályázik a két házra

Rábacsécsény - Sikeres a község „nagycsaládcsábító" akciója. A két szociális bérlakásra húszan jelentkeztek, végül öt família maradt. A képviselő-testület választ közülük kettőt.
A vártnál is többen szeretnének Rábacsécsénybe, szociális bérlakásba költözni. Mint arról a Kisalföld beszámolt: a helyi önkormányzat két, egyenként 200 négyzetméteres családi házát ajánlotta fel nagycsaládosoknak. Feltételük csupán az, hogy iskolás- és óvodáskorú gyerekeket kell a falu intézményeibe íratni.

– Nagyon sokan érdeklődtek telefonon és többen személyesen is eljöttek a faluba – mondta a Kisalföld érdeklődésére Kovács Teodóra polgármester. – Végül húsz család pályázott hivatalosan is a két lakásra. Jelentkezők az ország szinte minden pontjáról akadnak: Lőkösházáról, Budapestről, de Győrből és a szomszédos településekről is.

A polgármester elmondta: a pályázatok közül a képviselő-testület ötöt választott ki. A családokat rövidesen meghívják a községbe, hogy személyesen ismerkedjenek meg velük, ők pedig a leendő lakásokkal. Ezután dől el, hogy kik is lesznek Rábacsécsény új lakói.

– Négy-, illetve háromgyerekes családokról van szó. Amint választ a képviselő-testület, akár költözhetnek is a hozzánk – jegyezte meg Kovács Teodóra.

Eltörölnék a helyi adót

A rábacsécsényiek másik „falumentő" akciója az iparűzési adó eltörlése lenne. Lényege, hogy a képviselő-testület eltörölné a helyi adót, ha a vállalkozók a településre „jelentenék át magukat" és ott fizetnének gépjárműadót. Mint kiderült: az ötlet jó, csak elkéstek vele. „Számos vállalkozó kereste meg az önkormányzatot, hogy szívesen jelentenék be vállalkozásukat nálunk. Ehhez azonban december 31-ig kevés az idő, nekik pedig január elsején már »rábacsécsényi papírokra« lenne szükségük. Velük is egyeztetünk és közösen keressük a megoldást" – tette hozzá Kovács Teodóra.


Olvasóink írták

  • 3. matriné 2008. december 11. 13:48
    „A "válogató testület" irigyelte a hétgyerekesek potenciájukat!”
  • 2. felcsike 2008. december 11. 11:02
    „Nem tudom ez hogy muködik mikor az egyik ismerösöm 7gyerekkel pályázta meg és nem kapták meg helyettük 3-4 gyerekeseket választottak ki.Ezt én nem értem.”
  • 1. matriné 2008. december 11. 10:43
    „Mi az ebben a faluban inpotensek a férfiak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autókereskedéseket fosztogattak

Csorna - Két csornai autókereskedésbe is zárás után érkeztek „ügyfelek" a közelmúltban, nem… Tovább olvasom