Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Húsvéti karácsonyfaégők

A karácsonyi ünnepek régen elmúltak és már a tartós tavaszt várja mindenki
Csornán.
Takarékossági szempontok miatt maradtak.
Csornán a belváros, még a Szent István és Mártírok téri fák is lombkoronájukon a tavaly karácsonyi díszkivilágítás égősoraival. A szokatlan látvánnyal kapcsolatban több olvasónk is szerkesztőségünket kérdezte: mikor szedik le az alkalmi füzéreket?

A Kisalföld a legilletékesebbhez, Horváth János Zoltánnéhoz továbbította a kérdést. Az önkormányzati képviselő, aki vállalkozóként Csorna közterületeit is rendben tartja, évről évre szívügyének tekinti a belváros feldíszítését.

– Az ünnepi fények költségeit minden évben vállalkozók, vállalatok támogatásával, önkormányzati forrás nélkül teremtjük elő – kezdte Horváth János Zoltánné. – Idén úgy döntöttünk, hogy a karácsony elmúltával is fenn hagyjuk az égőket, hiszen így nagyon sok pénzt takarítunk meg. A leszedéséhez ugyanis létrás autó szükséges, ami körülbelül félmillió forintos kiadást jelentene.

Emellett a füzérek eltávolításakor nagyon sok tönkremegy, elszakad, ezek pótlása szintén rengetegbe kerül. A mostani megoldással spórolunk azzal is, hogy idén már nem lesz szükség a létrás kocsira a felszereléshez. Karácsony előtt megvizsgáljuk az égőket és a hibásakat pótoljuk csak. Egy próbát teszünk, ha sikeres lesz, több százezer forintot takarítunk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A CsornaHő újabb hitelt igényelt

Árverésen értékesíti a csornai önkormányzat az ipari parkban lévő, közel hathektáros földterületét. Tovább olvasom