Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Húsbavágó kérdések a kapuvári húsgyár körül

Kapuváron, hirtelen mitől vált fontossá az önkormányzat számára, hogy húsmintaboltot nyisson? A válasz: így nem árulnak import termékeket.

- Állami és önkormányzati milliárdokból mentenek meg három húsipari céget: Pápa, Gyula és Kaposvár megsegítése azt jelenti, hogy megerősítik a kormányzat három fontos várát. De miért vár Kapuvár hiába? - tette fel a kérdést Keizler Kálmán, az MSZP megyei szervezetének irodavezetője soproni sajtótájékoztatóján pénteken.

- Miért maradt ki a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. a csődhelyzetek megsegítésére indított kormányzati akcióból? Miért hitegették a város egykor meghatározó üzemének 400 dolgozóját és családjukat a stratégiai védelem alá vonással, miért nem közölték velük kezdettől fehéren-feketén, hogy az pusztán a felszámolási eljárásra vonatkozik? És mi az oka annak, hogy minderre a mai napig nincs elfogadható, megnyugtató válasz?

A politikus így folytatta: azt sem tudni, hogy éppen e válságos időszakban hirtelen mitől vált fontossá az önkormányzat számára a városban csupán a kiváltságosok számára haszonnal kecsegtető húsmintabolt nyitása? Mert miként lehetséges az, hogy az üzlet beszállítója az a cég, melynek ügyvezetője a szárföldi polgármester Horváth Ferenc, aki egyben megyei fideszes képviselő, továbbá másik képviselője a megyei önkormányzat alelnöke, a szintén fideszes Kóczán Zoltán?

Hab csak tortán képzelhető el, így esetünkben húson a mócsing az ügyet megkoronázó másik „apró" tény, hogy a bolt vezetőjének közvetlen hozzátartozója ugyancsak fideszes képviselő a városban. Ugye, mindez csupán merő véletlenség? - emelte ki.


- És ugyebár egyértelmű, hogy ezeket a húsbavágó kérdéseket meg kell fogalmazni, fel kell tenni őket, és főleg válasz után kiáltanak? Ezért kérdezzük Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőtől és Hámori György polgármestertől, hogy igazak-e a fenti, Kapuváron mind inkább terjedő információk? - zárta szavait Keizler Kálmán.

Reagálás az MSZP győri irodavezetőjének a kapuvári húsgyár ügyében kiadott pénteki közleményére.

A szocialisták péntekenkénti, a kapuvári húsgyár helyzetéről szóló közleményeiben nem csak a téma a közös, hanem a motiváció is: a politikai hangulatkeltés. És közösek sajnos a súlyos csúsztatások is.

Szögezzük le: a kapuvári húsgyár újbóli beindításáról sem Kapuvár városa sem a kormányzat nem tett le. Tisztázzuk azt is, hogy a gyár mélyrepülése a szocialista kormányzat alatt kezdődött és vált visszafordíthatatlanná. Ennek a szomorú végjátéka az, ami jelenleg zajlik.

Ami a városi húsbolt megnyitását érintő „jólértesültségüket" illeti: igen ,a város saját tulajdonú üzlethelyiségében maga nyitott húsboltot, aminek haszna és a működtetés felelőssége a városé. Mert ez a biztosítéka annak, hogy a húsgyár remélt újraindulása esetén újra legyen mintaboltja a városban a helyi húsárunak.

A szándék az, hogy addig is jó minőségű, rábaközi termékekkel szolgáljuk ki a vásárlókat. A húsboltnak jelenleg 21 beszállítója van, számuk napról nap növekszik. A 21 partner egyike valóban a Kapusprint kft, mert jó árú, jó minőségű termékeik népszerűek az egész Rábaközben. De amúgy még csak nem is ők a legnagyobb beszállítók.

Persze az üzletet bérbe is adhatta volna a város: árulhatnának itt import húsárut, szlovákiai partnerek termékeit. Hisz volt is rá több jelentkező, köztük baloldali érzelmű cégvezetők is. Kedves Kapuvárért „aggódó" Keizler Kálmán: vajon nem innen eredeztethető a különös figyelem a rábaközi kisváros húsboltja iránt?

Ivanics Ferenc, országgyűlési képviselő, Hámori György, Kapuvár polgármestere

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. reális 2013. január 14. 15:39
  „Csakugyanazthajtogatom a kérdésre még sincs válasz! Talán nem is olyan egyszerű , sokat kell töprengeni az Önök által coci álneves sanszos kérdésre? Igen a cél most mindenképpen az kellene lenni,hogy fidesz és szerintem a coci mert ő is emberből van, összefogni és a megoldást közösen megkeresni! Lehet, hogy sanszos vagyok,de a véleményem kifejezetten az,hogy a cocik is az országért ,értünk emberekért dolgoznak. Nem tűnik fel, hogy szintén álnevek mögött többen cociznak, ennek ellenére sárdobálásról írnak.Tisztelt 22-es én nem tudom,hogy mit tettek,ezért várom a kérdésre a választ!”
 • 25. wellington 2013. január 14. 14:57
  „Vajon hány coci politikus van itt a kommentekben álnevek mögött? A szövege alapján "reális" erősen sanszos: megoldás nulla, készség a befogadásra nulla, készség a megértésre nulla, csakugyanazthajtogatom ("hogy mindenki megértse" - forrás: L.Ildikó) a maximumon, sárdobálás maximumon. Annyira lejön. Nem kéne tényleg azon gondolkodni, hogy merre az előre? Akár együtt jobb és bal? (Naiv vagyok és idealista?) Szerintem mindegy kié a gyár, csak munka legyen. Jöhet innen is, onnan is.”
 • 24. nagyonfááj 2013. január 14. 12:10
  „<moderálva>”
 • 23. kurir 2013. január 14. 10:21
  „22. Te honnan tudod, hogy mit tettek, vagy mit nem?”
 • 22. reális 2013. január 14. 10:06
  „Igen, politika az egész,lásd az új húsboltot,beszállítóit, az áruház vezetőjét.Most már késő,de volt elég idő, hogy a megválasztott emberkék tudásukat latba vetve,kapcsolataikat kihasználva minden megtegyenek a gyár megmentésének érdekében.Elcsépelt szöveg,"magáncég belügye" ! Nem ez lett volna az első, csak tenni ,tenni,menni, tárgyalni,összefogni, kicsit dolgozni is kellett volna 420 család érdekében.”
 • 21. Zetoros 2013. január 13. 23:23
  „Az a baj hogy a politika lett a húsgyárból. Nem azon kéne vitatkozni ,hogy ki mit nem csinált. Össze kéne fogni a fidesz az mszp-vel és "összefogva "mindent megmozgatni egy önkormányzati résztulajdonú (esetleg beszállítói résztulajdonnal) húsgyárért.”
 • 20. reális 2013. január 13. 21:16
  „Valaki nem szánakozni kell,az már nagyon elavult! Kérdésre válaszolni szoktak,persze ha tudják a választ!Nem érdekel,hogy Valaki cocizik,nincs értelme,attól még a kérdés nem lett megválaszolva.Mit tett Ivanics Ferenc Kapuvár és környékének? Valaki csak egyet írjon!”
 • 19. Andianyu 2013. január 13. 19:27
  „Kérem,ha valaki tud kézenfekvő információval szolgálni az ügyben,hogy a szakszervezet a ki nem fizetett pénzek miatt pertársaságot alakít,írjon itt,hogy hol kell jelentkezni.Mert decemberben még ez volt a kezdeményezés.Gondolom senki sem hagyja elveszni,ami jár.”
 • 18. Valaki 2013. január 13. 10:57
  „15. reális 2013.01.12. 14:30

  Szánalmas! Mit tett Ivanics Ferenc Kapuvár és könyékének ,csak egyet írjon már valaki! "

  Ez egy szép kövér coci mondat volt. Szerinted ki szólhat bele egy magáncég belügyeibe?
  Az állam rossz gazda! momdta az szdszmszp. Már ne is emléxel? :)))”
 • 17. levente0304 2013. január 13. 10:25
  „Az MSZP jobban tenné, ha mélyen hallgatna!”
 • 16. csak-egy-olvasó 2013. január 12. 16:55
  „Jellemző... Amikor a konkrét kérdésekre nem képesek konkrét és érdemi válaszokat adni, akkor jön a cinizmus... Ahelyett, hogy arról beszélnének, mégis miként gondolják azt az újbóli beindítást. A több száz dolgozó hónapok óta mást sem hall, csak ígéreteket meg válságterveket, de aztán amikor lehetőség nyílna állami segítséget kérni, akkor Kapuvár polgármestere és országgyűlési képviselője még csak a tárgyalás szintjéig sem jut el?! Munkahelyvédelmi program...”
 • 15. reális 2013. január 12. 14:30
  „Szánalmas! Mit tett Ivanics Ferenc Kapuvár és könyékének ,csak egyet írjon már valaki! Kinek és miben dolgozott a szavazó polgárok érdekében? Valótlan, hamis, reagálások, mellébeszélés!A fidesz kormány megalakulása környékén született kisgyermekek ma már óvodában járnak,vagy beíratják őket kedves szüleik.Nép butítás ma még mindig a szocikra vissza mutogatni,ez már tárgytalan! Tisztességes lenne végre egy őszinte válasz! Vannak sikeres képviselők,és kevésbé sikeresek! 2014-be jobban figyelnünk!!!!!”
 • 14. Valaki 2013. január 12. 13:00
  „10. blaze 2013.01.12. 10:01

  Én csa tefélédet unom, akik mindíg a cocikra szavaznak.
  A húsgyárról meg lövésed sincs. :)))”
 • 13. wellington 2013. január 12. 11:38
  „Én azt nem értem, hogyha itt tényleg szétlopták a gyárat, ahogy a Budai mondja, akkor miért nem tesz feljelentést? Ennél kisebb értékű "lopások" miatt is feljelentést tett már.”
 • 12. Rbar 2013. január 12. 11:18
  „Nem értem miért moderálták az írásomat!!!
  Továbbra is az a véleményem, hogy nem az almát hasonlítjuk az almához, amikor azzal másik 3 céggel példálózunk! Azokhoz képest a kapuvári telep egy lerobbant, több sebből vérző kóceráj. Évek óta semmilyen beruházás, fejlesztés nem volt, a karbantartás súlyos hiányosságok mellett egyfajta "tűzoltásként" működött (vagy inkább nem működött). A kialakult helyzethez egyébként nem csak a tulajdonos törvénytelen szándékai vezettek, hanem ehhez asszisztált a cég teljes vezetése is, hiszen évekig nézték mindezt tétlenül.
  Az állam továbbá milyen alapon segítene meg egy magán tulajdonú vállalkozást??? Már az is vérlázító, hogy egyáltalán pénzt ad a felszámolásra!”
 • 11. kova8080 2013. január 12. 10:20
  „A polgármester és a cimborájának, semmit mondó reagálása. Jó lenne ha mind ketten távoznának minél előbb.”
 • 10. blaze 2013. január 12. 10:01
  „9. Valaki 2013.01.12. 09:13

  Nem unod még, öreg?! Te a kommunizmusban is jó pártkatona lehettél! Ha nem lenne ilyen birka a nép, már rég el lennétek kergetve Orbánostól, Gyurcsányostól!”
 • 9. Valaki 2013. január 12. 09:13
  „dedóka, talán nem kellett volna csődbe vinni a gyárat!
  Az állam nem jó gazda! mondta az mszp.”
 • 8. dödike 2013. január 12. 08:33
  „pacalpöri: Nem a dolgozók zárták be a húsgyárat,és nem ők menthetnék meg.Ők csak másra várhatnak.”
 • 7. pacalpöri 2013. január 12. 08:10
  „Az a baj, hogy mindig másra vár itt is nagyon sok ember!
  Vegyétek már tudomásul, mindenki saját maga szerencséjének jelenének jövőjének a kovácsa!
  Nem fogja már a kezeteket az alapszervezet, brigád, gmk stb...........
  Aki megáll meghal!!!!!!!!!!”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év kórháza 2012: a legjobb szakszemélyzet Csornán dolgozik

Tovább olvasom