Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Hüllők a lakásban

Egy kapuvári lakótelepi lakásban már évek óta tenyésztenek hüllőket. Az óriáskígyó és sikló tulajdonosa, Sipőcz Gyula csak a kezdő lépésnek tekinti a szelíd hüllőkkel való foglalkozást.
Sipőcz Gyula, az alig harmincéves kapuvári fiatalember már több mint három éve kígyókkal lakik egy fedél alatt. A háromszobás lakásban boa és óriássikló tekergőzik a terrárium lámpái alatt. A hüllők mellett hörcsögök és kanárik teszik színesebbé az állatseregletet. Ahogy Sipőcz Gyula hangsúlyozta, ezek az állatok egyáltalán nem jelentenek veszélyt az emberre, tiszták és csendesek. Kisemlősökkel táplálkoznak, két-három hetente eteti őket. Állatai valamivel több mint kétévesek. Hosszukat csak a vedléskor levetett bőr alapján tudja lemérni, már mindkét állat túl van a két méteren. A sikló valószínűleg rekordnagyságú lesz.

Eszmei értékük százezer forint felett van. Az óriáskígyókkal való foglalkozást Sipőcz Gyula tanulásnak tekinti. A későbbiekben esetleg mérges hüllőket is tartana, mivel a kígyóméregre nagy kereslet mutatkozik. Ennek érdekében már kapcsolatba lépett a bécsi és wiesbadeni vegytudományi intézetekkel.
A lakásban él a tizenkét éves Németh Krisztián is. A gyerek elmondta: sosem félt a kígyóktól, néha eteti is őket. Jobban vonzódik azonban a madarakhoz és a pókokhoz, a későbbiekben egy tarantulát szeretne ajándékba kapni.

Sipőcz Gyula szerint az emberekben sok az előítélet a hüllőkkel szemben. Ezért szívesen tartana bemutatót a boával. A környékbeli iskoláknak is felajánlott egy ismertető előadást.

Sipőcz Gyula már gyermekkora óta szereti a hüllőket, több kiállításon is megcsodálta őket. Társa pár éve lepte meg az első óriáskígyóval. Azóta rendszeresen olvassa a szakirodalmat, fejleszti otthoni terráriumát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megegyezéseket könnyen elfújja a szél

Tavaszodik a vadosfai Lisztes-tanyán. Az őshonos magyar állatok igazán jól érzik magukat, ám… Tovább olvasom