Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hullámosak, keskenyek, gödrösek, tengelytörők

Találomra jelöltünk ki vonalakat, amelyeken az utak állapotát figyeltük. Csornáról a 86-os főúton Szilsárkány felé indultunk.
A főút állapotáról – és forgalmáról – most ne essék szó, elég annyi, hogy nagyon kellene már az a sokat emlegetett elkerülő. A rábacsanaki bekötőút az első „célállomás". Toldozott-foltozott, ráz az autó. Egyed előtt balra fordulunk Rábapordány irányába, a szakaszon látszik, hogy javítgatták, a többihez képest talán megfelelő minősítést kaphatna.

Bágyogszováti hullámvasút

Nem úgy a Rábapordányt Bágyogszováttal összekötő szakasz, ami keskeny is, gödrös is, hullámzik is. Két autó nemigen fér el egymás mellett, az egyiknek le kell húzódni a padkára, ami viszont tengelytörő. Sáros, magas, szóval jobb, ha a kevésbé siető sofőr inkább lelassít és elengedi a szemből érkezőt. Bágyogszovátról „hullámvasút" visz a 85-ös főútra. A főútról Markotabödöge felé vesszük az irányt, valamikor a környék legrosszabb bekötőútja volt. Természetesen ma sem tökéletes, de legalább javították. Fehértón keresztül Bezi az újabb céltelepülés, a mellékút szintén nem kíméli az autót, úgyhogy inkább visszafordulunk Markotabödögén és Rábcakapin át Bősárkányba. Onnan Maglóca felé, ami üdítő állapot az eddigi tapasztalatokhoz képest. Lehet még nézelődni is, az úthibák nem vonják el figyelmünket, az osztályzat akár jó is lehet. Az elégséges szintet üti meg viszont a Maglóca és Barbacs közti szakasz, ahogy színvonalon aluli a tó menti községből Csornára vezető aszfaltcsík is. A falut elhagyva igencsak oda kell figyelni a gödrökre, úthibákra, igaz, a városhoz közelebb eső részét megjavították. Néhány éve meg azon haladni is tengelytörő vállalkozásnak bizonyult.

A Bogyoszló–Babót „ viszonylat"

A rábaközi városból Farádon Jobaháza, majd Bogyoszló és Szárföld volt a menetrend. Bátran mondhatjuk, hogy a Bogyoszló–Babót „viszonylat" nem felel meg az elvárásoknak, ilyen állapotú útnak nem szabadna léteznie Magyarországon. Babótról Magyarkeresztúrra, Mihályiba, onnan Kapuvárra érkezünk. Tűrhető utakon. A pomogyi határátkelő felé vesszük az irányt, majd az öntésmajori bekötőre kanyarodunk. Tapasztalatunk nem jó: keskeny, rossz, hullámos. A Hanság szélén, Oslin keresztül Acsalag a következő községünk. A táj szép, érdekes ősszel-télen is, de az út... Nem alszik el rajta a fáradt vezető sem, az biztos. Acsalagról a 86-os főutat vesszük célba, de inkább mentünk volna Bősárkány felé! Ez a szakasz ugyanis szintén hagy némi kívánnivalót maga után. Illő lenne a javítása, hiszen keskeny is, rossz is, hullámos is. A 86-osra térve szintén ne mondjunk véleményt, hiszen ez a kirándulás a mellékutakról szólt.
Persze, körképünk szubjektív, hiszen mindenkinek a maga útja a legrosszabb. Ezért a címért pedig bőven jelentkezhetnének a községek, hiszen – amint az tapasztalatainkból is kiderül – van javítanivaló a Rábaköz útjain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öntésmajori boltbetörés: „kifigyelték” az orgazdát a rendőrök

A Kapuvári Rendőrkapitányság emberei elfogták az öntésmajori boltbetörés feltételezett orgazdáját. Tovább olvasom