Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hulladékfronton a helyzet változatlan

Bősárkány határában, de már csornai területen, a „Barázdás-dűlő” mellett még mindig áll a szeméthegy.
A bősárkányi polgármester szerint kétszer már megbüntették a szemetelőket. Amint azt már megírtuk Bősárkány határában, az úgynevezett „Barázdás-dűlő" mellett, mára csaknem mellmagasságig érő szeméthegy éktelenkedik. Emiatt az ottani földtulajdonosok nem tudnak a saját parcelláikra eljutni. A majdnem negyvenhektáros területen tizenhét tulajdonos osztozik, akik ezt már több fórumon jelezték. A terület mellett a nyolcvanas évektől működött egy törmeléklerakó, de néhány éve bezárták.

A környékbeliek azonban – a tiltás ellenére – a mai napig oda hordják a szemetet. Ottjártunkkor találtunk frissen lerakott hulladékot is. Ha a szeméthegy nem is, a környezete az eltelt hónapokban megváltozott. Mivel a 86-os főút felé eső szélére már nem fér a frissen kihordott szemét, „élelmes" emberek a szomszédos, művelés alatt álló területen keresztül közlekednek. Az egyik tulajdonos, Németh Sándor elmondta, földjeiket egy másik tagúton keresztül közelítik meg, az új csapáson csak a szemétlerakók közlekednek. Németh Sándor hangsúlyozta, még ’98-ban kérték az áldatlan állapotok rendezését a helyi polgármestertől.

Szalay Imre, Bősárkány első embere arról tájékoztatott, hogy a szeméthegy eltüntetése érdekében felvették a kapcsolatot a csornai önkormányzattal. Választ azonban még nem kaptak. Mivel a „Barázdás-dűlő" már csornai terület, az ottani önkormányzat feladata lenne a takarítás és a rekultiváció. Az illegális lerakóban talált hulladékok alapján két bősárkányi lakos ellen már eljárást indítottak.
A csornai városházán egyelőre nem tudtak érdemi választ adni érdeklődésünkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz nélkül maradt hét település

Csütörtök este elrepedt egy főnyomócső Kapuvár határában: hét település lakói maradtak víz nélkül. Tovább olvasom