Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Hövej idén 25 milliós keretből gazdálkodik

Hövej idén 25 millió forintból gazdálkodhat. A falu reméli, hogy az összeget sikerül kiegészíteniük.
Hövej idén 25 millió forintból gazdálkodhat. A falu vezetői remélik, hogy ezt az összeget pályázati forrásokkal sikerül kiegészíteniük. „Pályázatban" egyébként jól állnak Hövejen, hiszen szinte valamennyi beruházásukhoz sikerült támogatást szerezniük.

Horváth Istvánné polgármester a Kisalföld érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy idén is az intézmények működtetése a legfontosabb feladatuk. Ez a tétel „viszi el" a legtöbb pénzt a költségvetésből. Az önkormányzat olyan szempontból szerencsés helyzetben van, hogy a település középületeit az elmúlt években újították fel. Erre a célra nagyobb összeget nem kellett elkülöníteniük.

– Jelentős fejlesztés lesz idén Hövejen az útfelújítás – tájékoztatott Horváth Istvánné. – Ráfért már egyébként a hálózatra a karbantartás, most 5,8 millió forintot fordítunk rá. Az összeg felét pályázaton nyertük meg, a másikat önerőből biztosítjuk. Folyamatban van az orvosi rendelő és a tűzoltószertár rekonstrukciója: a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, a színezés, az akadálymentesítés. A munkálatok költségeinek egy részét szintén pályázati segítséggel finanszírozzuk.

Az orvosi rendelőre 1,5 millió forintos megyei segítséget kaptak a hövejiek, a szertár felújítását a tűzoltószövetség támogatta. A községben működik az óvoda és az általános iskola alsó tagozata, a kapuvári Pátzay-iskola „kihelyezett" osztályaként. És természetesen működtetik a csipkemúzeumot, amelyben évszázados örökségüket mutatják be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élettársnak is joga, kötelessége

A temetőkről és a temetkezésről szóló törvényt 2005-ben módosította az Országgyűlés. A változások érintik az önkormányzatokat, a szolgáltatókat, de a temettető hozzátartozókat is. Csornán a napokban szervezett fórumon Prutkay János, a Belügyminisztérium munkatársa és dr. Ladocsy Géza, az Országos Temetkezési Egyesület elnökhelyettese tájékoztatta az érdeklődőket. Tovább olvasom