Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hová tűntek a bálok?

Az alapítványi és sportbálok megszűnte után a kapuváriak kisebb farsangi rendezvényeken táncolhatnak az idei báli szezonban.

Az alapítványi bál a rendezvényt gondozó szervezet megszűnte, a sportbál az érdeklődés hiánya miatt maradt el.

Tizenkét éven át a Kékforrás a Gyermekekért Alapítvány jótékonysági bálján, két évig pedig a sportbálon táncolhatott Kapuvár közönsége a farsangi szezonban. A város két legnagyobb báli rendezvénye néhány éve megszűnt, azóta kisebb mulatságok kivételével nincs hasonlóan nagy rendezvény Kapuváron.

– A tizenhárom évig működő Kékforrás a Gyermekekért Alapítvány egy év kivételével évente megrendezte jótékonysági bálját, mely – szerénytelenség nélkül állíthatom – a város legnagyobb farsangi rendezvénye volt – mondta el portálunknak Kozákné Dobra Zsuzsa, a civil szervezet egyik alapítója, a bálok szervezője. Kijelentette, a jótékonysági bál nemcsak az eredeti célját érte el, miszerint támogatták az akkoriban még működő kórházi gyermekosztályt (a 13 év alatt 34 millió forinttal), hanem a rábaközi kisváros társadalmi életének egyik meghatározó rendezvényévé vált. Itt a város közéletének, vállalkozói rétegének minden prominense megjelent.

Alapítványi bál: Tizenkét év után – az eredeti cél megszűntével – abbahagyták a szervezők.
Alapítványi bál: Tizenkét év után – az eredeti cél megszűntével – abbahagyták a szervezők.

– Úgy gondolom, ezek a bálok elsősorban nem a szórakozást, hanem a jótékonykodást segítették, a belépőkből, a tombolákból komoly összegek jutottak a gyermekosztálynak – tette hozzá a szervező. Az évente kétszáz vendéget megmozgató rendezvényre nem csak a kapuváriak voltak kíváncsiak. Érkeztek vendégek Sopronból, Győrből, Mosonmagyaróvárról és még a szomszédos Ausztriából is. Kozákné Dobra Zsuzsa elmondta, a rendezvény színvonalát évről évre neves vendégekkel emelték. Szerepelt Kapuváron többek közt Szentpéteri Csilla zongoraművész, az Irigy Hónaljmirigy és Futó Károly táncosai is. Utóbbiak fellépése több helyi tánciskola létrejöttét is ösztönözte. A báloknak visszajáró vendégkörük volt, akik nem csak a helyszínen segítették a gyermekosztályt, de például az alapítvány utolsó évében is 1,2 millió forint érkezett be a személyi jövedelemadó egy százalékából.

– Úgy vélem, az alapítvány eredeti célját megtartva, továbbra is rendezhetnénk ilyen nívós bálokat a városban, ám a gyermekosztály megszűnt, ami magával vonta az alapítvány megszüntetését is. Ezzel természetesen rendezvényeinket sem szervezzük a továbbiakban – mondta Kozákné Dobra Zsuzsa.

Sajnos csak két évet ért meg a sportbál, amit az alapítványihoz hasonlóan a városi sportcsarnokban tartottak. Tóth József szervező elmondta: a példaképnek tekintett alapítványhoz hasonlóan a sportolók is igyekeztek neves vendégekkel növelni a bál színvonalát. Az évenkénti, közel kétszáz résztvevő előtt több, országszerte híres zenekar és előadóművész is fellépett, ám két év után, elsősorban az érdeklődés hiánya miatt a sportbál ötletgazdái leálltak a szervezéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják az otthont Csornán

Csorna - Végéhez közeledik a Laky Döme utcai volt óvoda átalakítása. A felújítás után az idősek… Tovább olvasom