Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Hosszú távra biztos munkahelyek

Százmilliós beruházást hajt végre Osli legnagyobb foglalkoztatója, a Florasca Kft. A tőzeg több mint fél évszázada ad munkát a környékbelieknek, a cégvezető szerint a munkahelyek megléte hosszú távra biztosított.

Kedden délelőtt tartotta projektnyitó rendezvényét az Osliban is telepet üzemeltető Florasca Kft. A Rábaköz északi részén tőzegtermeléssel foglalkozó cég a következő hónapokban mintegy százmillió forintos beruházással tartja meg a legnagyobb osli foglalkoztatói címét. Ahogy Fullajtár István ügyvezető igazgató a rendezvényen kijelentette, a beruházással a több mint húszfős dolgozói gárda munkája hosszú távon is biztosított Osli külterületén.

A beruházással nemcsak a munkahelymegőrzésre törekedtünk, de azt is el kell mondani, hogy a munkafeltételek is nagyban javulnak az osli telepen. Fullajtár István
"A beruházással nemcsak a munkahelymegőrzésre törekedtünk, de azt is el kell mondani, hogy a munkafeltételek is nagyban javulnak az osli telepen." Fullajtár István


– Hatvanmilliós gépbeszerzési pályázatunk után immár ötvenmilliós támogatással, valamivel több mint százmillió forintos fejlesztést hajtunk végre az osli telephelyen – mondta el lapunknak az ügyvezető. A saját és pályázati forrásokból megvalósítandó beruházás keretében több üzemcsarnokot, ezer négyzetméteres tárolót, valamint ezek kiegészítő útvonalait építik meg az osli telepen. A beruházás folytán nagy hangsúlyt fektetnek az uniós környezetvédelmi szabályokra, különös tekintettel a vízkezelésre. Ezzel kapcsolatban Fullajtár István megjegyezte, a talaj esetleges szennyezettségének elkerülése érdekében monitoringkutat is létesítenek a területen.

"A település legnagyobb foglalkoztatója régi hagyományt folytat, hiszen a tőzeg kitermelése feldolgozása a környék lakosainak évtizedek, ha nem évszázadok óta ad munkát."
Fodor József, osli polgármestere
– A százmilliós beruházás egyik feltétele volt az, hogy a több mint húszfős (szezonban több mint harminc) dolgozói gárdának hosszú távra biztosított legyen a munkahely – jelentette ki az ügyvezető. Ehhez Fodor József osli polgármester hozzátette, a település legnagyobb foglalkoztatója régi hagyományt folytat, hiszen a tőzeg kitermelése, feldolgozása a környék lakosainak évtizedek, ha nem évszázadok óta ad munkát. – A beruházással nemcsak a munkahelymegőrzésre törekedtünk, de azt is el kell mondani, hogy a munkafeltételek is nagyban javulnak az osli telepen – jegyezte meg a Florasca ügyvezetője. Hozzátette, további fejlesztések a soproni telepen várhatók a közeljövőben.

Olvasóink írták

 • 3. árnyék 2010. június 21. 11:47
  „Minden hátsó szándékú gondolat nélkül, csak kérdezem:
  -minden dolgozó rendelkezik munkavédelmi, tűzvédelmi vizsgával? Van a cégnél ilyen képzettségű ember?
  -a dolgozók annyit kapnak zsebbe, mint amire be vannak jelentve?
  -a gépek berendezések rendelkeznek érintésvédelmi vizsgálattal?
  -a munkagépek, emelőgépek /amelyek a bányába vannak eldugva is/ rendelkeznek szükséges biztonsági papírokkal, gépkönyvvel?
  -az értékesítésnél betartják a pénzügyi fegyelmet?
  -M.N. bukása után nem volt más felelős is aki együtt működött vele?
  Ha minden oké amit kérdeztem akkor sok sikert! De ha nem........ XDD”
 • 2. janika 2010. június 21. 07:37
  „Akár Osli lehetne a megyeszékhely ennyi munkahely lehetőséggel! De lám nem tolonganak érte a munkavállalók!Vajon még is mi lehet a gond?”
 • 1. Magyarka1 2010. június 18. 12:02
  „Fodor József Osli Polgármestere
  Jó lenne, ha fizetne azoknak, akiknek tartozik. Sokan vannak, akik erre várnak.
  Szégyen, hogy ilyen ember lehet polgármester.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok: Kapuvár, Csorna

Kapuvári kirendeltség: húsipari szakmunkás, minőségbiztosítási munkatárs, NC-CNC gépkezelő,… Tovább olvasom