Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Horvátországban a főtűzoltó

A csornai tűzoltóparancsnok a tengerparton, a kapuvári kórház igazgatója társasúton vett részt.
Rácz Imre
A kulturális, néptáncosélet főszezonja a nyár, ezért az együttesvezető nem pihen ebben az időszakban. Ugyanígy a tűzoltóparancsnok és a rendőrkapitány sem sokat „szabadságol". A Kisalföld a rábaközi közélet néhány szereplőjét kérdezte nyaralási szokásairól.

Töreki Imre, a szanyi Bokréta néptáncegyüttes vezetője, mint rendesen, idén sem pihenéssel tölti a nyarat. A nyugdíjas pedagógus emlékei szerint az elmúlt negyven esztendőben csak ritkán engedhette meg magának, hogy a nyári hónapokban lazítson.

– Néptáncegyüttesünk igazi főszezonja a nyár, fellépések, külföldi vendégszereplések, vendégegyüttesek fogadása szerepel a programon – beszélt fontos feladatairól Töreki Imre. – Igaz, idén nem utaztunk külföldre, de akadt munka így is. Szicíliai vendégeink voltak a közelmúltban, őket kalauzoltuk az országban és a Nemzetközi Rába Fesztivál szervezése is sok energiát foglalt le.

Felléptünk falunapokon, szerepeltünk Győrben, Budapesten, augusztus végén pedig Lengyelországba igyekszünk. A családdal havonta csak egy hétvégét tölthetek ilyenkor, a Balaton mellett élő fiamat látogatjuk meg. A lányommal többször találkozom, de vele is inkább munkakapcsolatban vagyok. A feleségemmel sem szervezünk közös programot, azt szoktam mondani, hogy neki már igazán csak köszönni van időm. Dr. Ballagi Farkas, a kapuvári Lumniczer-kórház igazgató főorvosa egy kilencnapos, Benelux államokbeli társasutazáson vett részt.

– Leginkább Hollandia fogott meg, de a többi látnivaló is nagyon tetszett – fogalmazott a főorvos, aki minden évben igyekszik megismerni új országokat. – Szeretek utazni, sokfelé megfordultam már, vágyam, hogy eljussak egyszer Portugáliába, vagy a balti államokba. Talán jövőre sikerül valóra váltani az álmomat. Idén sajnos már nem lesz több szabadságom, talán egy-egy hosszú hétvégét tudok pihenésre fordítani.
Rácz Imre alezredes, a csornai tűzoltóság tavasszal kinevezett parancsnoka kéthetes szabadságát töltötte nemrégen. Ebből egy hetet itthon, egy hetet Horvátországban, tengerparton.

– Először utaztunk családommal a tengerpartra, és mondhatom, hogy jól éreztük magunkat. A szabadság másik részében idehaza voltunk, a pihenés mellett munka is akadt bőven. Terveim szerint még szeptember elején lesz egy hét pihenőidőm, de arra egyelőre nem szerveztünk programot – mondta érdeklődésünkre Rácz alezredes.
Kiss Zoltán kapuvári rendőrkapitány éppen most tölti szabadságát, otthon, a családdal, illetve a lakás körüli kisebb munkákkal. Az őrnagynak tartalékolnia kell szabadnapjait, hiszen nem akármilyen esemény várható náluk. Kisbabát várnak, így legközelebb az ő érkezésekor megy „pihenni" a kapuvári kapitány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak a telkek Városfalun

A vásárosfalui önkormányzatnak új építési telkeket kell kialakítani, mert a településen megnőtt az érdeklődés a beépíthető ingatlanok iránt. A település 86-os főút felé eső szélén jelenleg is több ingatlan áll befejezés előtt és az ott található szabad telkek tulajdonosai is tervezik az új épületeket. A polgármester elmondta: minden erejükkel támogatják a fiatalokat. Tovább olvasom